Национална лотария и Еврофутбол ощетили държавната хазна с 556 872 283 лева и то само за 5 г. – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Над половин милиард лева загуби за бюджета е установила втората проверка в бившата Държавна агенция по хазарта, съобщиха от Министерството на финансите.

От изложените по време на финансовата инспекция факти и обстоятелства е установено, че държавният бюджет е ощетен с 556 872 283 лв.

Проверката е извършена от Агенцията за държавна финансова инспекция за периода от началото на 2014 г. до края на 2019 г. Тя обхваща плащането на държавни такси от компаниите “Ню Геймс”, “Национална лотария“, “Еврофутбол” и “Евробет”.

Направените констатации потвърждават наличието на нарушения при прилагането на Закона за хазарта, изразяващо се в това, че за поддържане на лиценз за организиране на едни и същи хазартни игри се заплащат формирани по различен начин държавни такси. Това потвърждава и направените заключения в предходния доклад на АДФИ от януари 2020 г. за липсата на контрол от страна на Държавната комисия по хазарта, която не е приела общи правила и методология, в които да се регламентират начините на облагане на хазартните игри по разновидности, посочват от МФ.

Докладът е предоставен на прокуратурата. Заради казуса Комисията по хазарта беше закрита, а функциите ѝ бяха поети от Националната агенция за приходите.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар