Националните особености на турците и полезни съвети за общуване с тях

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всяка страна и всеки народ си имат своите навици, обичаи и начин на поведение.

Южната ни съседка Турция се посещава от милиони туристи от цял свят, най-вече заради красивите си морски курорти и историческите си забележителности.

Именно туристи споделят впечатленията си от турците, чиято култура за мнозина е далечна и малко странна. Те са забелязали техните особени навици и отправят някои важни предупреждения за бъдещите посетители.

 

И така накратко за турците можем да кажем следното:

Любимото занимание на турците е пиенето на чай – традицията на пиене на чай се е запазила още от древността. Според преданията, ако в къщата на турчина влезе приятел, го черпят с топъл чай, а ако влезе враг – със студен. Чаят се пие от специални чашки подобни на нашите юзчета за ракия.

Турците са любопитни и дружелюбни – обичат да обсъждат всякакви теми дори и с непознат човек. Те са вежливи и, ако турчин се интересува от вашите дела, интересът му е искрен, а не просто от любезност.

Турците са чистоплътен народ и много от жените им чистят всеки ден вкъщи.

 

Турците са много трудолюбиви като много от тях започват да работят още от детството си. Това се отнася обаче само за мъжете. Жените са пазителки на семейното огнище.

В Турция са забранени предбрачните връзки, а също така не се приема гражданския брак.

Счита се за обидно да се кани чужда жена на танц и да се сяда на свободното място до някоя жена в ресторант или заведение. Турците са много ревниви и даже не харесват мисълта, че жена им може да танцува с друг.

 

Турците обичат комфорта и не обичат бързането – дори на делова среша е прието първо да се разменят любезности, да се пийне чай и чак след това да се пристъпи към бизнеса.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар