Началник на генщаба на израелската армия: Обкръжихме град Газа от няколко страни!

Началник на генщаба на израелската армия: Обкръжихме град Газа от няколко страни!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Силите на израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) в момента са разположени в административния център на ивицата Газа и го обграждат от няколко посоки. Това съобщи на 2 ноември вечерта началникът на Генералния щаб на израелската армия Херци Халеви.

„Нашите войници вече са в град Газа, обграждат го от няколко посоки и виждам как напредваме. Принудени сме да се бием в много трудна ситуация, в гъсто населен, застроен район“, се казва в обръщението му в канала на ЦАХАЛ в Telegram .По-рано през деня ИД съобщиха за сблъсък с няколко терористични клетки в северната част на Ивицата Газа. По време на боевете бяха убити десетки терористи. Военните атакуваха и отряд, който планираше да изстреля противотанкови ракети към израелците, припомня Известия.


По-късно в четвъртък правозащитната организация Amnesty International потвърди използването на боеприпаси с бял фосфор от Израел в ивицата Газа и Ливан, а UNRWA съобщи за пренаселени убежища в анклава .

Според агенцията на ООН приблизително 690 000 разселени палестинци са концентрирани в 149 обекта, което е четири пъти повече от капацитета на приютите.

Ден преди това, 1 ноември, израелският министър на отбраната Йоав Галант обяви твърдото намерение на страната да победи палестинското движение Хамас . Според него неговите участници в ивицата Газа могат или да се предадат без предварителни условия, или да умрат.

На 7 октомври Хамас подложи израелска територия на масиран ракетен обстрел , който беше извършен от ивицата Газа, а също така нахлу в граничните райони в южната част на страната. На същия ден израелската страна започна да нанася ответни удари .


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар