Наша двойка във фигурното пързалане се класира за европейско – Още спорт – Зимни спортове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Още в началото на сезона във фигурното пързаляне и танцовата ни двойка Мина Здравкова/Кристофър Дейвис може да гледа оптимистично. Дуетът направи необходимия технически минимум за участие на Европейското първенство. На турнир в Будапеща те записаха 28.20 точки при минимум 28 за ритмичен танц. Минимумът от 44 за волен танц имат от миналия сезон (45.25 от Универсиадата).

 

Мина и Кристофър са двойка на леда вече пети сезон, но в първите два кариерата им беше съпътствана от много контузии и имаха едва по няколко участия. След това се конкурираха с Теодора Маркова и Симон Дазе и страната ни след доста години имаше две двойки при сениорите. Теодора прекрати кариерата си през лятото и се концентрира върху своето образование.

 

Мина, която е дъщеря на футболната ни легенда  Ради Здравков, и Дейвис тренират във Великобритания с Марика Хъмфрис-Баранова. Този сезон за радост на всички българи запазиха волния си танц, който е тематичен – музика на Нина Николина и Калин Вельов, заедно с песента „Вечерай Радо“.

За класиране на Европейско първенство важат резултатите от последните два сезона.

 

Право на старт индивидуално има Александра Фейгин (както и за Световно). А при мъжете ще бъде интересно, защото минимума са постигали Ники Обрейков, Александър Златков, Радослав Маринов.

Източник: gong.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар