Наши и румънски граничари се разбраха как да намалят опашките на Дунав мост 2 – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Оптимизиране на трафика през “Дунав мост 2” Видин-Калафат обсъдиха началниците на граничната полиция в България и Румъния, съобщава БНР. 

Заради километричните опашки на “Дунав мост 2” при Видин-Калафат, които изнервиха шофьорите през последната седмица, главният инспектор на румънската гранична полиция Йоан Буда и неговият български колега главен комисар Светлан Кичиков обсъдиха как да бъде облекчен трафикът през съоръжението. 

Двамата са разгледали максималния капацитет, който инфраструктурата на граничния пункт позволява, и възможни мерки за подобряване на ефективността на граничния контрол между двете държави, като се увеличи броят на служителите, съобщиха от пресцентъра на румънската гранична полиция. 

Сред договорените конкретни мерки са спешно да бъде завършено монтирането на датчиците за радиоактивност от румънска страна, което бе една от причините за образуването на колони. Ще се работи и за отварянето на още един коридор за пропускане на ТИР-ове в посока Румъния. 

Днес опашката от товарни автомобили на “Дунав мост 2” е около 2 километра и половина, а средното време за изчакване – 2 часа и 30 минути.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар