На България е нужен ОФ – ВСИЧКИ срещу ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вече трябва да е ясно и на най-големия скептик – често задаваният въпрос „Ако падне Бойко, кой ще дойде, няма ли да стане по-зле?” има категоричен отговор. И той е – който и да дойде, няма как да бъде по-зле. Борисов е уникален. Само той може при ескалираща смърт из болниците да закара началниците им на магистрала, за

 

да покаже как бучи маркировката

 

Само той може да организира на живо в интернет свиждане на човек, хоспитализиран заради коронавирус – на стъпалата на болница. Само той може да посегне на най-важното в една държава, устоите й (конституцията!), в името на собственото оцеляване. Няма друг човек, на когото майка му е била учителка и да каже, че преди него учителите преподавали в землянки. И пак единствен той може с невинни очи да сътвори измишльотини за КГБ и Мата Хари, които му фабрикували компромати, защото борел олигархията. Няма друг, тъй патологично привързан към лъжата. Кой – Корнелия Нинова, Слави Трифонов, Христо Иванов ли биха били по-безочливи (произволни имена)? Каквито недостатъци да имат, чак като него не са. Трябва да е ясно на всички – Борисов е тотална щета.

 

Ножът е опрял до кокал!

 

Затова българското общество следва да подходи към предстоящите парламентарни избори с една единствена мисъл – как този човек да бъде свален от власт.

Ситуацията е наистина необичайна, а заедно с това и трудна. Изискват се всеотдайни усилия на различни съсловия. Ако изборите бяха през есента, инерцията от протестите щеше да завлече Борисов стремглаво надолу. Демонстрациите обаче са почти забравени вече, а напролет, когато ще се проведе вотът, ще изглеждат като смътен спомен – просто коронавирусът налага друг дневен ред. Затова първата непосредствена задача е българите да не бъдат успани. Най-важната битка срещу Борисов все още не се е състояла. Опозиционните политически сили и независимите медии трябва да допринесат за изпълнението на тази цел. Просто трябва неспирно да подчертават важността на вота.

Още по-важно е

 

самият българин да държи себе си буден

 

Едно ключово преосмисляне следва да се случи в главата му. Трябва да разбере, че в името на събарянето на Борисов е добре да се гласува за тази сила, която има най-голям шанс да го събори – за да не се пилеят гласовете „анти”. Ако тази сила е БСП – БСП. Ако е Трифонов  – за него. И за ясно изразени опозиционни формации като „Демократична България” (ДБ) и „Изправи се.БГ” може, разбира се – но никога за тия, които са в орбитата на ГЕРБ. Тепърва предизборно ДПС, т.нар. „патриоти” и „Воля” ще творят какви ли не мурафети, за да се дистанцират рекламно от софрата, която делят с Борисов. Независимо от миналите им грешки, предателства и т.н. българите трябва да гласуват в полза на тези партии и коалиции, които наистина са алтернатива на Борисов.

Естествено, най-важно от всичко е самите опозиционни партии и коалиции да извървят пътя един към друг.

 

Няма нужда от лъготене и празни лозунги

 

Ясно е – единствено коалиция може да събори Борисов, тя със сигурност ще е от несъвместими до момента субекти. Ненормалната ситуация изисква съзидателна лудост. Затова по-малки формации като ДБ, „Изправи се. БГ” или на „Отровното трио” (ако бъде създадена) трябва да се примирят, че ако влязат в парламента, опциите им ще са или съюз с БСП, или с „Има такъв народ”, или с двете. Друг вариант срещу Борисов няма. Триото стори пълна глупост наскоро, като приравни БСП до ГЕРБ – не излъчиха ли точно социалистите най-лютия в момента враг на Борисов – президента Румен Радев? Опозицията трябва да се сближава още отсега! Идват празници, зима, други текущи проблеми ще се стоварят – време няма за губене! Ръководствата на опозиционните формации впрочем са наясно, че се задават непопулярни съюзи, но следва да уверят и редовите си активисти в неизбежността им – да се проведе нужният вътрешен диалог, да бъдат осъзнати компромисите, да е ясно, че голямата цел

 

изисква жертване на свои интереси и ценности

 

БСП също трябва да проведе аналогичен разговор със себе си. Нищо, че коалиция срещу ГЕРБ би приличала на Отечествен фронт (ОФ). Ситуацията в България е точно като за ОФ – след Борисов ще се види, че страната е като победена след война.

А врагът е много коварен. Ако някой още не е разбрал, той има изключително силен приятел – собствения му страх да падне от власт. Този страх ражда в Борисов неподозирани сили, извлича и невъзможното в него. Такъв противник е способен на всичко, борбата с него ще е безмилостна. Впрочем, сигурен съм, и доста от досегашните симпатизанти на ГЕРБ виждат колко много Борисов вече вреди на България.

segabg.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар