На всички политици трябва да им стоят в коридорите цървулите, за да знаят откъде са тръгнали

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вчера премиерът е провел лични телефонни разговори с всички членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, като е обосновал своето предложение Цветан Цветанов да напусне парламента и да остане зам.-председател на ГЕРБ, който да отговаря за структурите. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия журналистът Валерия Велева, съобщава Новини.бг

 

Имало е задълбочен разговор.

От всички членове само Пламен Нунев е застанал на позицията на Цветанов. Премиерът е държал решението да стане официален факт на заседанието на Изпълнителната комисия, която ще бъде свикана в четвъртък.

Самият Цветанов е уведомен за мнението на Борисов и за желанието на колегите си да напусне парламента. Премиерът е изразил неудовлетворение, че Цветанов е активирал структурите да се организират в негова подкрепа с декларацията “Цветанов е невинен”. Изваждането на който и да е депутат от парламента трябва да мине през неговата собствена воля. Цветанов трябва да бъде убеден в правилността на това решение на Изпълнителната комисия и сам да си подаде оставката, заяви Велева.

 

След разразилата се драма простите отговори и убеждаването в законовото основание очевидно е преценено, че няма да свършат достатъчен обем работа, заяви политическият анализатор Георги Харизанов. Скандалът с практиката да се купуват имоти на данъчна оценка се разраства и цялата тема започва да става изключително неприятна. Всеки замесен в нея започва да търпи публични щети и да ги пренася върху политическия субект, на който принадалежи. Затова БСП са толкова тихи в последните дни, защото рекордьорът в това отношение е Нинова, добави Харизанов.

 

По думите му в ГЕРБ няма разделение по оста Томислав Дончев – Цветан Цветанов . Интелигентни хора да съсипят собствената си партия в навечерието на избори, забравете за този сценарий. Той е външно продуциран, посочи политическият анализатор.

 

Този път парламентарната група ще застане единодушно зад волята на своя лидер. Няма да има сценки от типа “Деляне, не те даваме”, категорична бе Валерия Велева. Когато си сгрешил, трябва да си поемеш отговорността, добави тя.

 

И аз така мисля. Истрията показва, че опитите за тръгване срещу лидерите, особено срещу успешни лидери като Бойко Борисов, не са довели до нищо успешно, коментира Харизанов.

 

И двамата събеседници определиха като много високи организационните качества на Цветанов в партията.

 

„Проблемът е репутационен. ГЕРБ трябва да минимизират щетите”, заяви Велева и определи действията на премиера като „адекватни”.

„В ГЕРБ незаменим е само един. Усещането, че се създава втори център на власт от Цветанов е грешно усещане”, подчерта Велева.

 

Борисов чисти партията, той не замита под килима – имаш проблем, имаш болестно състояние, чистиш веднага болестта, чистиш това тяло. Цветанов не е кой да е, те имат изключително силно приятелство с Борисов. Премиерът да вземе такова решение – това показва абсолютна политическа сила, заяви Валерия Велева.

 

Този случай говори за самозабравата на политици, когато забравят откъде са тръгнали. Цветанов влезе в политиката с една обикновена заплата. На всички политици трябва да им стоят в коридорите цървулите, за да знаят откъде са тръгнали. Покупката на апартамент с асансьор в средата на хола показва промяна на мисленето, която се наказва, каза още Валерия Велева.

Цветанов трябва да бъде убеден в правилността на това решение на Изпълнителната комисия и сам да си подаде оставката, заяви Велева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар