На гърба на народа! Нетната печалба на УниКредит достигна 4.3 млрд. евро

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нетната печалба на УниКредит достигна 4.3 млрд. евро (1.1 млрд. евро за третото тримесечие).

Принос за отличния финансов резултат имат всички бизнес дивизии. Традиционно, регионът на Централна и Източна Европа се представя много силно и е двигател на растежа. Нетната оперативна печалба на региона нараства с 6.6% на годишна база и възлиза на 1.77 млрд. евро (566 млн. евро за третото тримесечие, +9% на годишна база).

Резултатите за третото тримесечие на 2019 потвърждават целите на Transform 2019 и са в основата на новия стратегически план на УниКредит 2020-2023, който ще бъде представен през декември:

–          Разходите намаляват с 1.8% на годишна база и достигат 2.5 млрд. евро;

–          Приходите се увеличават с 1.7% годишно до 4.7 млрд. евро;

–          Коефициентът на брутните необслужвани експозиции спада до под 6%;

–          Потвърждават се целите за края на годината – 10.1 млрд. евро разходи и 4.7 млрд. евро коригирана годишна печалба.

Коментар на главния изпълнителен директор на УниКредит Жан Пиер Мустие:

“С още едно силно тримесечие успешно изпълняваме Transform 2019. Благодарение на проактивните ни и решителни действия, вече сме изпълнили и ще надхвърлим ключовите си цели до края на тази година. Благодарен съм на целия екип на УниКредит, който работи неуморно за успеха на стратегическия ни план, като гарантираме, че УниКредит е и остава паневропейски победител.

С постигнатия нетен финансов резултат от 1.1.млрд. евро, това е поредното най-добро тримесечие от десетилетие. Това се случва благодарение на устойчивата търговска динамика, ръст на приходите от търговия и фокуса ни върху поддържане на ниски разходи, който продължава да се отплаща.

От началото на плана Transform 2019 сме намалили брутните си необслужвани експозиции с приблизително 50 млрд. евро, като дела им спадна до 3.6%, под целта от 4.7% за края на 2019г.

Да правим правилните неща е един от основните ни ръководни принципи. Като банка ние сме неразделна част от обществата, в които оперираме и продължаваме да подкрепяме икономиките, в които присъстваме по много начини. Горд съм с нашата програма за банкиране със социално въздействие.
Отново позволете да благодаря на всички колеги от УниКредит, които направиха възможните изключителни резултати на Transform 2019. Заедно ще продължим да напредваме успешно и с нетърпение очакваме да представим новия си стратегически план Team 23 на 3 декември“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар