НА ЖИВО: Григор Димитров – Новак Джокович 6:7, 2:4, сърбинът проби – Тенис – Голям шлем

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Григор Димитров и Новак Джокович играят при резултат 6:7, 2:4 в мач от третия кръг на Откритото първенство на Австралия.

link1″>

Gulliver/GettyImagesПЪРВИ СЕТ – 6:7 (7:9)


Григор сервира в първия гейм, но Новак Джокович направи добър ретур, взе предимство и спечели първата точка – 0:15. В следващото разиграване българинът бе стабилен от основната линия, а Джокович допусна грешка от бекхенд – 15:15. Сърбинът отново демонстрира чудесния си ретур на втори сервис на Димитров, като Гришо не успя да реагира навреме – 15:30. Последва ново дълго разиграване, в което Джокович имаше инициативата и успя да го накара да допусне грешка – 15:40. Нова грешка последва от Григор Димитров, изпращайки топката в аут и Джокович реализира пробив при първата си възможност.

Вторият гейм започна с грешка от форхенд на Ноле, който запрати топката в мрежата – 0:15. Сърбинът реагира веднага, след като вкара първи сервис, атакува рязко и не остави шансове на Димитров – 15:15. При следващото разиграване Гришо опита да използва няколко пъти сечен бекхенд, но Джокович реагираше добре, а българинът накрая допусна грешка от форхенд – 30:15. При втори сервис на сърбина, Григор не успя да направи добър ретур от форхенд и топката спря в мрежата – 40:15. Димитров успя страхотно да завърши с бехкенд уинър при следващата точка – 40:30. Джокович отново бе принуден да играе на втори сервис и опита да завърши от форхенд от добра позиция, но ударът му излезна в аут – 40:40. Сърбинът внимаваше и успя да спечели бързо следващата си точка – 40:A. Последва атака на Джокович към мрежата и той успя да затвърди пробива си.

Гришо започна втория си сервис гейм с нова непредизвикана грешка от бекхенд – 0:15. Последва ново дълго разиграване, в което Григор даде инициативата на Джокович, но сърбинът допусна непредвизикана грешка от форхенд – 15:15. Страхотен сервис на българина и спечели бързо точката – 30:15. Ноле опита да е агресивен, но отново допусна непредизвикана грешка от форхенд по правата – 40:15. Джокович продължи да бъде атакуващ и си спечели добра позиция, от която завърши с форхенд – 40:30. Последва чудесен втори сервис от Гришо и спечели гейма.

Джокович започна с чудесен сервис, натискайки съперника си, но Григор направи феноменален уинър от форхенд – 0:15. Нов феноменален начален удар на Ноле и успя бърза да изравни – 15:15. Сърбинът продължи да бъде атакуващ и успя да накара Григор да сбърка от бекхенд – 15:30. Димитров отново опита да смени темпото със сечен бекхенд, но той излезе в аут – 15:40. Чудесен първи сервис на Джокович, който Григор не успя да върне и геймът приключи.

Сервис геймът за Димитров не започна добре, като той направи двойна грешка – 0:15. Българинът бе агресивен и завърши чудесно от смач – 15:15. Нов чудесен сервис от Григор – 30:15. Джокович направи феновенален ретур, но Димитров бе страхотен на мрежата и завърши елегантно – 40:15. Последва невероятно разиграване, при което и двамата тенисисти бяха на мрежата, но ударът на Григор излезе малко в аут – 40:30. Това сякаш го разконцентрира и българинът допусна след това нова грешка – 40:40. Димитров направи чудесна комбинация с хубав сервис и остър форхенд, като това му спечели точката – A:40. Гришо отново демонтрира добър начален удар и след топка в аут от Джокович спечели подаването си.

Джокович накара Григор да допусне грешка – 15:0. Чудесен сервис за сърбина – 30:0. Джокович отново вкара страхотен начален удар, който Григор много коварно върна, но Ноле завърши с форхенд по красив начин. Сърбинът бе категоричен и в следващото разиграване, правейки нов форхенд уинър. 

Григор започна агресивно сервис гейма си, но допусна грешка от форхенд – 0:15. Последва дълго разиграване и българинът накара Джокович да допусне грешка от дъното на корта – 15:15. Страхотен сервис на Григор, който се превърна в ас – 30:15. Сърбинът взе предимство в следващата размяна на удари и Димитров допусна грешка от бехкенд  – 30:30. Нов ас на Гришо – 40:30. Българинът продължи да бъде агресивен, като Джокович все повече отстъпваше назад, а накрая Григор завърши с форхенд уинър, слагайки край на гейма.

Димитров отново бе агресивен и предизвика грешка на Джокович след дълбок форхенд – 0:15. Гришо допусна от добра позиция непредизвикана грешка и топката излезе в аут – 15:15. Чудесен сервис от сърбина му позволи да завърши от форхенд – 30:15. Сервис в тялото и Григор не успя да реагира – 40:15. Още един перфектен начален удар и Джокович бързо спечели гейма.

Григор сервираше за оставане в първия сет, но допусна непредизвикана грешка – 0:15. Димитров опита атака към мрежата, но бе разминат с прекрасен форхенд уинър от Джокович – 0:30. Чудесен начален удар от Гришо – 15:30. На втори сервис Димитров бе отново агресивен и направи форхенд по диагонала – 30:30. Григор отново игра на втори сервис, като бе по-пасивен и накрая допусна грешка – 30:40. Димитров запази самообладание и направи уинър по правата – 40:40. Нов ас на Гришо – A:40. Българинът отново допусна грешка от сечен бекхенд – 40:40. Григор бе пак агресивен, изкара Джокович от равновесие, но не успя да завърши по диагонала и топката излезе в аут – 40:А. Българинът рискува от втори сервис, което изненада Джокович – 40:40. За съжаление, при следващото разиграване Гришо допусна нова грешка от форхенд по обратния диагонал – 40:А. Ново чудесен ас от Димитров – 40:40. Последва нова дълга размяна на удари, завършила с уинър по диагонола от българина – А:40. Гришо завърши гейма с още един ас.

Джокович започна сервис гейма си с грешка от форхенд – 0:15. Григор пак бе агресивен и феноменално завърши с форхенд по диагонала – 0:30. Чудесен начален удар от Джокович – 15:30. Димитров бе в добра позиция, но допусна непредизвикана грешка от бекхенд – 30:30. Гришо смени рязко темпото и накара сърбина да сбърка с удар в мрежата – 30:40. Последва предупреждение за Джокович за бавене на времето. Ноле не се справи при следващото разиграване и изкара топката, допускайки да бъде пробит.

Джокович не успя да вземе инициативата и Григор спечели първата точка – 15:0. Чудесен сервис за българина – 30:0. Нов ас на Димитров – 40:0. Хубава комбинация сервис с форхенд уинър от Димитров, който затвърди пробива си.

Сърбинът опита да играе сервис мрежа, но бе разминат по прекрасен начин от Григор – 0:15. Последва нова непредизвикана грешка от форхенд на Ноле – 0:30. За съжаление, Гришо стоеше добре в следващото разиграване, но допусна грешка от форхенд – 15:30. Страхотен сервис на Джокович, който се превърна в ас – 30:30. Сърбинът допусна още една непредизвикана грешка от форхенд и това е сетбол за Григор Димитров – 30:40. Ноле отговори отново с ас – 40:40. Гришо накара Джокович да допусне нова грешка от форхенд – 40:А. Сервис в тялото на българина, който не успя да реагира – 40:40. Джокович пласира дълбок бекхенд на линията, което изненада Григор, който малко след това прати топката в мрежата – А:40. Пореден ас за сърбина, който спечели гейма и следва тайбрек.

Григор започна тайбрека с добър сервис по диагонала, а Джокович пропусна с малко – 1:0. Григор допусна непредизвикана грешка – 1:1. Чудесен сервис от сърбина – 1:2. Гришо с нова грешка от дъното на корта от бекхенд – 1:3. Джокович продължи да е агресивен, а българинът отново не бе уверен – 1:4. Димитров направи чудесен ретур, а след това реализира форхенд уинър по обратния диагонал – 2:4. Григор пак направи непредизвикана грешка от сечен бехкенд – 2:5. Българинът добре миксира разиграването, пускайки първоначално бавен удар, но след това направи форхенд уинър по правата – 3:5. Димитров бе агресивен и завърши своята атака с хубав смач – 4:5. Сърбинът допусна непредизвикана грешка от форхенд – 5:5. Нов ас на Джокович – 5:6. Хубава комбинация от Григор с кик сервис по диагонала, който бе последван от уинър по правата – 6:6. Същата комбинация направи българина – 7:6. Джокович отново реагира с добър сервис и завършек по диагонала – 7:7. Последва хубаво и драматично дълго разиграване, в което Григор стоеше добре, но накрая допусна грешка – 7:8.

ВТОРИ СЕТ – 2:4

Джокович сервираше, а Григор започна с грешка – 15:0. Последва добра реакция на българина, който завърши чудесно – 15:15. Джокович излезе след това на мрежата, Григор върна 3 пъти смач на сърбина, но накрая Ноле завърши – 30:15. Много добър сервис от Новак – 40:15. Григор успя да спечели следващата точка, предизвиквайки грешка на съперника – 40:30. Феномален ас на Джокович от втори сервис, който спечели подаването си.

Гришо започна убедително, като завърши на мрежата от форхенд – 15:0. Григор опита къса топка, но тя не бе точна и излезе в аут – 15:15. Последва много дълго разиграване, което след размяна на удари от дъното на корта, бе завършено от Гришо с невероятна къса топка – 30:15. Ас на българина – 40:15. Джокович опита да бъде агресивен, но форхенда му излезе в аут и геймът приключи.

Джокович започна с добър сервис и уинър по диагонала – 15:0. Грешка на Гришо от форхенд – 30:0. Димитров направи добър ретур, след което завърши елегантно с бекхенд по диагонала – 30:15. Добър сервис на Ноле – 40:15. Още един чудесен начален удар от Джокович, който безпроблемно спечели подаването си.

Григор започна с грешка от бекхенд, след като не успя да уцели добре топката – 0:15. Гришо опита атака към мрежата и бе близо да завърши, но Джокович направи добър прехвърлящ удар, а българинът изкара топката в аут – 0:30. Димитров отговори веднага с ас – 15:30. Чудесен втори сервис на Григор, който излизи на мрежата и завърши убедително – 30:30. Нов добър начален удар на Гришо – 40:30. Двойна грешка на българина – 40:40. Гришо вкара първи сервис и бе агресивен, като Джокович изпрати топката в аут – А:40. Димитров имаше предимство, но не го използва, а Ноле взе взе инициативата и принуди Григор да сбърка – 40:40. Сърбинът напради добър ретур на втори сервис, а Гришо не успя да се нагласи и изпрати топката в мрежата – 40:А. Отново добър сервис на българина – 40:40. Още един великолепен начален удар – А:40. Димитров допусна непредизвикана грешка от форхенд – 40:40. Последва дълго разиграване, при което Джокович принуди Гришо да допусне грешка от форхенд от дъното на корта – 40:А. Григор спаси страхотно точката за пробив, като бе агресивен и завърши на мрежата с драйв воле – 40:40. Добър сервис на Димитров, но след това от средата на корта пропусна да завърши от бекхенд – 40:А. Гришо игра на втори сервис, но запази спокойствие и изчака грешка на Джокович, който изкара форхенда си в аут – 40:40. Последва феноменално разиграване, при което Джокович опита да прехвърли Григор, но българинът направи изумително драйв воле от въздуха, за да спечели точката – А:40. Гришо направи ас и спечели подаването си.

Ноле започна с двойна грешка – 0:15. Сърбинът отигра трудна топка до мрежата, Григор достигна до нея, но опитът му завърши в мрежата – 15:15. Гришо направи няколко хубави сечени бекхенда, а Джокович не успя да отиграе последния, изпращайки топката в аут – 15:30. Сърбинът игра сервис мрежа, Григор опита минаващ удар, който не бе успешен – 30:30. Хубав сервис на Ноле, който после завърши с уинър от форхенд по диагонала – 40:30. Гришо влезна в разиграване, но допусна грешка и сърбинът спечели гейма.

Григор вкара чудесен сервис, но допусна непредизвикана грешка от форхенд – 0:15. Последва удар във филето на мрежата отново от форхенд, но падна в полето на Джокович, който нямаше как да реагира, а българинът се извини. Сърбинът избърза в следващото разиграване, като изкара топката в аут от удобна позиция – 30:15. Ноле влезе в разиграване, а ретурът му затрудни Гришо, който изпрати топката в мрежата – 30:30. Димитров допусна нова грешка, този път от бекхенд – 30:40. Последва дълго разиграване, при което Григор не бе убедителен и завърши с топка в мрежата, а Джокович проби.

Ноле започна с добър сервис – 15:0. Още един чудесен начален удар – 30:0. Джокович игра на втори сервис, но Гришо избърза и ретурът му срещна мрежата – 40:0.

 

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар