НА ЖИВО: Даниил Медведев – Новак Джокович 3:6, 3:3 – Тенис – Голям шлем

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Даниил Медведев от Русия и Новак Джокович от Сърбия играят при резултат 3:6, 3:3 в мъжкия финал на US Open.

link1″>

Gulliver/GettyImagesПЪРВИ СЕТ 3:6


Още в първия сервис гейм на Джоковик се стигна до великолепни разигравания, като едно от тях надхвърли 20 удара. Резултатът бе 30:30, но Ноле показа характер и с два чудесни сервиса успя да спечели първия гейм в сблъсъка.

Медведев не бе уверен на старта, допусна и двойна грешка, а Джокович от дъното на корта бе безкрайно стабилен, като успя да пробие на нула и да поведе с 2:0 гейма.

Сърбинът имаше проблеми при подаването си, като на два пъти извика Медведев на мрежата, но руснакът и двата пъти успя да го размине и резултатът бе 0:30. Ноле се фокусира и съумя да обърне гейма, недавайки повече точка на съперника, завършвайки с ас.

Медведев се реабилитира, като успя да вземе подаването си на 15, а първият му сервис бе на висота, докато Ноле допусна две непредизвикани грешки, за да бъде намален резултатът.

Новак Джокович и Даниил Медведев продължиха с шоуто, като направиха феноменално разиграване с 36 удара, спечелено от руснаха. Точките бяха 0:30, но Джокович игра сервис-мрежа и успя да впечатли със страхотно воле. Той повтори същата комбинация, за да стане резултатът 40:30. Стигна се до 40:40, но сърбинът показа хладнокръвие, скъсявайки разиграванията и спечели гейма.

Руснакът бе стабилен на собствен сервис и макар да допусна две непредизвикани грешки, поради неточности на Ноле, успя да спечели подаването си и да намали резултата на 2:4. 

Джокович бе много активен, макар и да сервираше с последния комплект топки, а сърбинът натискаше сериозно, като трудно даваше възможност за атака на противника и затвори подаването си на 30 след страхотен уинър по правата, а резултатът стана 5:2.

Ноле имаше сетбол на сервис на Медведев, но руснакът вкара чудесен сервис и успя да се справи. Даниил допусна двойна грешка, а след това и сбърка късата топка, като се стигна до втори сетбол за Джокович. Той отново бе отразен от Медведев, който излезе смело на мрежата и завърши със смач. След това нямаше проблеми и остана в сета, намалявайки резултата – 3:5.

Новак Джокович трябваше да покаже най-добрия си тенис, като при 30:15 имаше много голямо разиграване, продължило отново над 30 удара, което Ноле успя да спечели, благодарение на търпението си. Последва непредизвикана грешка на Медведев, а сърбинът успя да затвори първия сет и да вземе аванс в битката.

ВТОРИ СЕТ 3:3

Медведев имаше сериозни трудности в първия си сервис гейм от втория сейт. Стигна се до 40:40, като руснакът допусна и две двойни грешки при подаването си, но бе по-агресивен и успя да реализира някои страхотни уинъри, главно след хубав начален удар. Все пак, руснакът стартира успешно и успя да спечели гейма.

Джокович бе много прецизен, като атакува на няколко пъти мрежата и успя да сполучи, предизвиквайки грешки у съперника, а сърбинът спечели подаването си на 0.

Медведев имаше трудности при сервис гейма си, като се стигна до 40:40, но руснакът вкара няколко чудесни първи сервиса, които не оставиха шансове на противника и съумя отново да затвори подаването си на 40.

Джокович бе уверен на начален удар, като се стигна и до едно дълго разиграване, продължило 28 удара, но сърбинът го спечели с много красиво отиграване до мрежата. При 40:0 Ноле затвори гейма с нова комбинация сервис мрежа.

Медведев започна с две непредизвикани грешки, като извади топката в аут, но после се стигна до 30:30, а руснакът стовари два последователни страхотни аса и затвори гейма.

Феноменалнят Новак Джокович отново не даде никакъв шанс на съперника, като бе изключително атакуващ и на два пъти завършваше в близост до мрежата, а накрая затвори подаването си със страхотен ас, за да изравни геймовете във втория сет.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар