НА ЖИВО: Конгресът: Започна процедура по гласуване! – БГ Футбол – Други

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес е Големият ден в родния футбол, след като Конгресът на БФС ще определи новият президент на централата. Събитието в конгресната зала на НДК започва в 10:00ч., а Gong.bg ще проследи всичко интересно около него.

link1″>

Антон Узунов

 

Шестима са кандидатите за президентския пост на Българския футболен съюз. Това са настоящият такъв Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Христо Христов, Георги Захариев и Ивайло Дражев.

link3″>

Антон Узунов


Точно 508 клуба от професионалния и от аматьорския футбол у нас имат право да дадат своите гласове, но делегатите на Конгреса са 483. 

link2″>

Lap.bg


12:59 – Започна процедура по гласуване!

12:53 – Борислав Михайлов също се възползва от това си право и пусна 10-минутна презентация на всичко сторено от него досега.

12:50 –  Предпоследен думата взе Христо Порточанов, който също бе лаконичен. „Последно време е модерно да се говори за промяна. Колкото повечесе  говори за промяна в България, почи нищо не се случва. Ще предложа екип от изключително стойностни и качествени хора. Аз съм тук, за да видите, че не съм се отказал“, заяви Порточанов. 

12:43 –  „За тези млади хора, които не ме познават. Собственик съм на автентичния клуб Черноморец. Има много собственици на клубове които направихме игрища школи и стадиони, а не можем да участваме във футбола. Надявам се да сте обективни. Залата обикновено не претегля делегатите по техничте възможности. Не смятам да излагам някакви нови виждания. Мисля, че БФС е доживял за едно по-сериозно управление. Управителният орган представлява сдружението, не президента. Няма логика един човек да управлява системата на БФС. Затова общото събрание на зоните трябва да изират своите предстватиле. За да не може след това администрацията да се оправдава. Тези представители на зоните, трябва да са част от Изпълкома.Организацията трябва да бъде обединенато. Нямаше нужда цялото министерство на вътрешните работи да е отвън. Нямаше нужда от толкова охрана. Ние не сме престъпници. Струва ми се, че сезон пролет-есен е по-подходящ за провеждането на първенството у нас предвид атмосферните условия. Другото ми предложение е относно участието на чужденците в първенството. Мога да ви кажа, че в момента, в който Черноморец започна да играе само с млади български момчета, тогава видяхме нашите успехи. Броят на чужденците трябва да бъде намален – трябва да са някакви изключително открояващи се“, каза Дражев. 

12:38 – Христо Христов бе третият кандидат за президент, който застана на трибуната. Той бе кратък. Искам да ви благодаря от все сърце за времето, което сте отделили да дойдете на това събитие. Огромно уважение и благодарности за всеки, които се занимавате с футбол. Знаете че подкрепям промяната. Нека всеки гласува по съвест.

12:26 – Втори пред микрофона застана Георги Захариев: „Целта на моята кандидатура бе да повдигна дебат по проблемите на футбола – футболни неща, методики, но това не се получи. Благодаря на всички медии, които ми дадоха шанс да покажа вижданията. Вината за липса на дебат е на Борислав Михайлов, който го избягваше и не искаше да застане срещу другите кандидати. Имах идея да покажа идеи, но виждайки какво се случва се отказах. Много сме далеч от всичко. Нямаше програми. Програмата на Борислав Михайлов е вече изминала и казаха, че е преизпълнена. Ако  това е преизпълнена програма няма смисъл да се пиши програма. Имахме програми и аз, и Димитър Бербатов. Обръщам се към Емил Костадинов, който твърдеше, че другите екипи нямат програми. Г-н Костадинов, ако влезете в интерент и напишете Георги Захариев и го напишете правилно, ще намерите програмата. Сред нас има хора по-големи от мен, които са успели в живота“, бе част от изказването на Захариев.

12:20 – Започнаха изказванията на кандидатите за президент, които ще имат по 10 минути. Първи на сцената излезе Димитър Бербатов, който изложи своите идеи за управлението на БФС.

„Заедно сме най-силни и най-сплотени. При заедно няма един човек, който решава. Заедно е повече от един само така ще надграждаме. Не сме по-слаби от държавите до нас, но те вече тръгнаха много по-напред. За да ги настигнем трябва да се обединим, а не да се разединяваме и да работим заедно. Време е да създаваме, а не да забравяме. Да градим, а не да рушим, но това пак става само заедно като отбор. Вашият вот е важен. Всички имаме деца, всички сме родители. Грижим се за бъдещето на децата ни и на любимия ни спорт. Има представители на УЕФА и ФИФА, благодарим им, че са тук и дано станат свидетели на демократично гласуване. Заедно, всички обединени, сте повече от един, но на моменти се забравя. Това пише и на Народното събрание. Всеки един глас е важен. Гласувайте по съвест и за доброто на българския футбол. Сега е време да покажете уважението един на друг за по-добро бъдеще на децата ни и на любимата ни игра. В необичайно време се изискват смели и необичайни неща. Тези неща не са част от моята реч. Докато гледах и чувах какво се случва – всичко идва от сърцето. На базата срещите, които правихме. Честен съм и откровен. Бъди винаги честен и откровен. Гласувайте по съвест за този кандидат, когото прецените“, каза Бербатов.

12:12 – Всеки един от кандидатите за президент има по 10 минути да изложи вижданията си за бъдеща кандидатура.

12:10 – Изпълкома към БФС също е освободен официално

11:50 – Борислав Михайлов е освободен като президент на БФС с  411 гласа, останалите са се въздържали. Това е поредна точка, която е по предварително заложения план. Следва същата процедура за Изпълкома на БФС.

11:20 – Продължава обсъждането на първа точка от дневния ред, която е свързана с отчета – одобряване на доклад на ИК относно изключване на членове на БФС и констатирано прекратяване на членството на футболни клубове в БФС по причини, различни от изключване.

11:11 – Батерията на Бербатов падна и стриймът му от залата спря.

11:10 Броят на делегатите на Конгреса е 483 

10:54 – Димитър Бербатов излъчва Конгреса на живо

10:50 – Георги Величков (делегат на ФК Калояново) се самопредложи за член на комисията, която ще брои гласовете на Конгреса. Мотивът му бе „да има честни избори“. Част от другите делегатите го освиркаха, а след гласуване предложението му не бе прието. „За“ гласуваха 106 делегати, а „портив“ – 206. Останалите се въздържаха.

10:49Делегатите все още не са преброени 

10:40 – Бербатов изненада, вижте как се появи на конгреса (снимка)

10:03 Медиите ще гледат конгрес, но без звук (видео)

09:42Дражев: Сменят делегати в последния момент

09:34Лечков: Аз съм за спазване на правилата

09:29 Берба: Уверен съм, че сме победители!

09:21 – Венци Стефанов пристигна в НДК

09:15 – Сираков: Михайлов няма да загуби избори с глас „против“ от Левски

09:03 – Христо Крушарски дойде за Конгреса и каза: Имам питания към кандидатите

09:00 – Димитър Бербатов и екипът му се събраха пред НДК 

08:24 – Първите делегати вече влизат в НДК, за да се регистрират за предстоящия Конгрес.

 

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар