На живо: Протестират срещу фермата за норки пред Министерски съвет

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пред Министерски съвет се провежда протест срещу фермата за норки в България. Организатори на събитието са Национална гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България, Сдружение “Кампании и активизъм за животните в индустрията” и други.

 

 

Много граждани участват в протеста за затваряне на единствената ферма за норки у нас, свързана с Иван Ангелов и “Градус”, и за чиито закононарушения граждански организации сигнализират. Темата е засегната неколкократно в заседанията на Временната комисия по злоупотребите през последните дни.

На изслушване пред Комисията по ревизия Петя Алтимирска от КАЖИ представи внесен сигнал, описващ детайлно нарушенията, нередностите и проблемите около фермата за норки на “Градус” през последните 5 години, сочещи към покровителстване на фермата от държавните органи.

В Министерски съвет по време на протеста ще бъдат внесени искания на база този сигнал и информацията от последните години по темата за фермите за норки у нас и нарушенията и финансовите несъответствия на този бизнес.

Протестът е съпроводен от силно визуално символично послание, подготвено от група доброволци.

На мястото са и говорители по темата, пише agro.bg.


Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар