НА ЖИВО: Стефанос Циципас – Новак Джокович 2:4, сърбинът проби – Тенис – Голям шлем

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стефанос Циципас и Новак Джокович играят при резултат 2:4 на финала на Australian Open

ПЪРВИ СЕТ – 2:4Новак Джокович сервира в първия гейм и успя веднага да спечели точката със своя начален удар – 15:0. Сърбинът направи чудесен форхенд, който Циципас не успя да върне в корта на противника – 30:0. Последва ас на Ноле – 40:0. Новак Джокович влезна в разиграване на втори сервис, но допусна изненадваща непредизвикана грешка – 15:40. Сърбинът отново използва форхенда си и реализира уинър, за да спечели подаването си.


Първото по-дълго разиграване в мача бе спечелено от Джокович, който предимно се защитаваше, но накрая Циципас допусна грешка след опит за форхенд по правата – 0:15. Сърбинът отново връщаше топката и дочака нова грешка от форхенда на сервиращия – 0:30. Последва ас за гърка – 15:30. Циципас продължи да опитва да е агресивен и рискува с бехкенд по правата, но топката излезе в аут – 15:40. Нов чудесен сервис от Стефанос – 30:40. Стигна се до разиграване, но Джокович допусна грешка от форхенд по диагонала – 40:40. Размяната на удари този път бе предимно от бехкенд, а сърбинът накрая заби топката в мрежата – А:40. Геймът завърши с ас по диагонала – 1:1.

Джокович започна атакуващо и излезе на мрежата, а опитът за прехвърлящ удар на Циципас излезе в аут – 15:0. Добър сервис от сърбина, който не бе върнат – 30:0. Отново чудесен начален удар със странично въртене и голяма скорост, а Циципас изпрати топката извън корта – 40:0. Този път се стигна до разиграване, но Ноле реализира бърз бехкенд уинър по правата и геймът приключи.

Ретурът на Джокович от бехкенд бе добър, а Циципас закъсня и сбърка – 0:15. Последва дълго разиграване, при които Циципас направи прекрасен форхенд по диагонала, който Ноле едва върна, а после гъркът завърши с драйв воле – 15:15. Джокович бе агресивен и използва широчината на корта, като игра форхенд по правата, който Циципас не успя да върне в очертанията на корта – 15:30. Мощен първи сервис и резултатът бе изравнен – 30:30. При втори сервис на гърка, Ноле отново натисна противника си и го принуди да сбърка – 30:40. Двойна грешка на Циципас и той бе пробит.

Добър начален удар от сърбина, който бе последван от бекхенд по диагонала и накрая разиграването завърши със смач от сервиращия – 15:0. Циципас не бе концентриран и допусна нова грешка, изпращайки топката в мрежата – 30:0. Гъркът отново бе притиснат и сбърка бехкенда си с една ръка – 40:0. Джокович рискува и опита директно да спечели точката с бехкенд по правата, но той излезе малко в аут – 40:15. Циципас успя да направи добър ретур, като изненада Ноле, който не успя да реагира – 40:30. Гъркът опита лоша къса топка, достигната безпроблемно от Джокович, който завърши с форхенд по диагонала, затвърждавайки пробива.

Циципас игра сервис мрежа, но Джокович бе готов, разтегна се добре и направи бехкенд уинър по диагонала, разминавайки гърка – 0:15. Добър начален удар от Стефанос, последван от уинър с бехкенд от трудна позиция – 15:15. Ноле направи добър ретур, а Циципас избърза и допусна грешка – 15:30. Ас на гърка – 30:30. Последва разиграване на втори сервис, при което Джокович допусна грешка, изпращайки топката в мрежата – 40:30. Нов ас и геймът приключи.

Джокович започна с добър начален удар, който не бе върнат в неговото поле – 15:0. Сърбинът игра на втори сервис, но отново бе по-агресивният, а Циципас запрати топката в мрежата – 30:0. Отново не влезе първия начален удар на Ноле, а след това той допусна и лековата грешка от форхенд – 30:15.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар