НА ЖИВО Стефан Янев обеща учениците до 8 клас следващата седмица да се върнат в школата – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тестването на малките ученици е безопасният и щадящ начин да се върнат малките ученици в клас в безопасна среда, защити премиерът въведеното от тази седмица изследване за коронавирус на децата от 1-и до 4-и клас. Имаше обвинения, че се прави прекалено набързо и че не се появиха прекалено бързо тестовете, но вече има достатъчно тестове за всички области и със сигурност от понеделник всички училища ще могат да започнат присъствено обучение. Това каза служебният премиер Стефан Янев.

„Не само ще имаме достатъчно тестове, но до понеделник-вторник ще имаме тестове и за връщане на децата от 5-и до 8-и клас, гарантира Янев. Планът за връщането на тези ученици обаче ще бъде направен от образователното министерство, каза той.

Данните от МОН показват намаляване на заразяването на деца. Когато те са достатъчно малко и пандемията в национален план е на ниско ниво, тези мерки ще бъдат отменени, обеща Янев.

Локдаунът, кратък или дълъг, е по-лошият вариант за мерки от зелените сертификати, защити избора на правителството за мерки срещу коронавируса служебният премиер. От началото на служебния кабинет сме казали, че не искаме да затваряме държавата. Локдаунът освен, че може да докара фалити, се отразява и на психологическо ниво и навсякъде е крайна мярка. Надяваме се и го виждаме в последните данни, че мерките дават резултат и вече оздравелите са повече от новозаразените. Трябва да имаме обществено разбиране, че сме потенциални получатели или донори на заразяване и трябва да сме отговорни“, каза още Янев.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар