На изпроводяк: Гроздан Караджов хвърли нова бомба за Петков, 1,3 млрд. лева и „фирмите на мафията“

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В моя ресор имаше много тежки проблеми. Шоуто трябва да продължи, защото политиката трябва да продължи. Тя решава сериозните проблеми на хората. Това заяви вицепремиерът и регионален министър в оставка Гроздан Караджов. 

„След вторник ще паднат и титлите и ще можем да се заявим без тях. Вината за кризите я носи централната организация и това е ПП. Те отговаряха за коалиционните отношения, коалиционния сговор. Счупи се колата в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, без да подхожда коалиционно и да цени мнението на по-малкия партньор“, допълни той.

 

„След като казахме, че излизаме от коалицията, това бе посрещнато с недоверие. ДБ и Нинова казаха, че сме се скарали за пари. Ние разбирахме за някои решения през медиите“, каза Караджов.

Той заяви, че всяко решение в министерството, както и всяко плащане, е ставало след като го е съгласувал лично с Петков и Василев.

„Те не искат да носят отговорност за тези общи компромисни решения. Ако не са се научили да носят отговорност, то нямат място в политиката на страната“, каза Караджов.

„Когато бях в отпуска се оказа, че за 3 дни са събрали нови проекти за финансиране на общините. Това е присвояване на моя идея и принос, която работихме с Националното сдружение на общините още през януари. Аз съм пренасочил средства от АПИ към общински проекти за 400 милиона. И Петков излиза и казва, че е решил проблема за един ден. Така се работеше през цялото време“, разкри той.

„Хората, които говорят за пари, са Петков и една групичка около него. Като служебни министри те предложиха да се изплатят 1,3 млрд. на същите фирми, които сега нарекоха „фирми на мафията“. Още тогава има един корупционен замисъл в зародиша на ПП. Те преследват тези милиарди, защото търсят техните хора да са мнозинство и от тях да зависи решението“, посочи вицепремиерът в оставка.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар