Кирил Петков

На крив Кирчо космосът му пречи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Откакто Кирил Петков е на власт, все някой му е виновен за провалите, които търпи като министър-председател. Това продължава дори и в последните му дни начело на страната.

По-рано днес на брифинг след заседание на Министерски съвет Петков обвини съдебната система и в частност съда за провалилата се акция на “Капитан Андреево”.

Припомняме, че вчера Върховният съд обяви, че лабораторията, която упражняваше фитосанитарен контрол на граничния пункт, не е извършила никакви нарушения, всички правила и процедури са спазени, от което следва, че незаконосъобразно е преустановена дейността й. Съдът разпорежда лабораторията да започне отново работа, което е огромен удар по амбициите на Петков и хората му, които през последните месеци се хвалят с “успеха”, който постигнали на граничния пункт.

И понеже Кирчо явно не може да признава грешките си, днес му беше много по-лесно да обвини съда за поредните си назаконосъборазни действия.

Да припомним само, че когато стана ясно, че Петков е станал служебен премиер, подписвайки декларация с невярно съдържание, тъй като тогава все още е бил двоен гражданин, виновни му бяха законите и най-вече българската Конституция. Оправданията бяха, че той си се чувствал българин, но процедурите били неясни.

По-късно, при ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, премиерът гордо написа във Фейсбук “Никой не е над закона”. Оказа се обаче, че Борисов е арестуван незаконно, а за тоталния провал на акцията Кирчо набеди прокуратурата. Нищо че доказателства нямаше, няма и няма и да има, нищо, че съдът обяви арестите за незаконни, на премиера прокуратурата му е виновна.

После ПИК публикува скандални видеа с негово участие. На едното опипва по задника шефката на кабинета си Лена, а на другото вечеря с нея в 5-звездния “Хаят” в Солун, след като преди това са пътували с правителствения “Еърбъс” дотам. Тогава на Кирчо виновни му бяха ПИК и НСО. Та даже разпореди на ДАНС да привика на разпит собственика на ПИК Недялко Недялков. И до днес Киро не се извинил за поведението си, не е признал изневярата си, не е съжалил, че пръска десеткихиляди левове, за да си прави кефа с Лена.

А когато премиерът в оставка трябваше да е като цапардосан с мокър парцал заради тоталния крах на пиар акцията, която спретна на “Капитан Андреево”, той си намери оправдание – съдебната система.

С днешната черешка на тортата спокойно може да се каче, че фразата “На кривата ракета космосът й пречи” е трябва всъщност да е “На крив Кирчо космосът му пречи”.

Отсега се чудя какви ли оправдания ще измисли, когато го попитат за шумно промотирания през миналата година завод за електромобили. Защото завод няма, а мястото, където трябваше да се стори, е обрасло от храсталаци. Най-вероятно виновни ще са я войната в Украйна, я войната между Кичка Бодурова и Панайот Панайотов, я някой измежду Пеевски, Борисов, Радев или Слави.

Добре, че съвсем скоро вече няма да се налага да слушаме оправданията му.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар