На лагера детето ще играе и ще научи и език

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Летният лагер е чудесен начин да изпратим детето на почивка сред природата. Хем ние, родителите, ще можем да си починем, хем детето ще има редица забавления за ваканцията. Още по-хубавото е, че летните лагери с английски език са прекрасна възможност за тях и да развият своите познавателни способности.

 

Елате на LuckyKids.bg, за да научите повече за нашата революционна лятна школа с преподаване на английски език.

 

Всички преподаватели на лагера са носители на английския, като роден език. Така децата имат възможността да се докоснат до езика в неговия автентичен вид. Същевременно, няма да бъдат лишени от възможността да помолят за съдействие и на български – помощник-учителите са българи, които владеят и английски, но ще бъдат там, ако детето ви има нужда от нещо.

 

Програмата е разработена така, че да бъде пригодена и за деца, които сега се връщат от чужбина и не владеят все още добре българския език. Така те ще имат възможността да навлязат в средата много по-лесно.

 

Упражненията са разпределени в групи спрямо възрастта и нивото. Разработени са така, че да бъдат интересни и да задържат вниманието на лагерниците.

 

За да се определи входното ниво на всеки от тях, те преминават лек и забавен тест при постъпването си в школата. Така преподавателите придобиват представа за силните страни и потребностите на децата и могат да разработят индивидуален подход, за да им помогнат да подобрят езиковите си умения по английски.

 

На същия принцип, когато приключват дадения модул на обучение, те биват тествани за определяне на тяхното изходно ниво. Освен това родителите на всички участници в лагера получават индивидуални доклади за представянето на техните слънчица, включително съвети и насоки как да продължават с обучението занапред. Много от тях, приятно изненадани, споделят, че децата се завръщат от школата, изпълнени с много повече желание за учене, отколкото преди.

 

Предвидени са и спортни занимания. Движението и особено излизането на чист въздух, на слънце и сред природата са изключително важни за детското здравословно израстване. Децата ще могат да се включат в йога практики, туристически излети, мини футбол и други интересни активности. За да се радват малките, сме включили и някои от любимите им забавления, като например пейнтбол.

 

Базата разполага и с аквакомплекс, където малчуганите могат да прекарват част от свободното време. Родителите могат да бъдат спокойни – те ще бъдат под постоянното наблюдение на професионален спасител, а ние ще се погрижим за най-малките и онези, които не знаят да плуват, като контролираме влизането им само с подходящите предпазни средства.

 

Изобилието от исторически забележителности в Банско и околността предоставя възможност и за дейности в сферата на културното образование. Децата ще имат възможност да видят къщата на зографа Велян Огнев, на поета Вапцаров, храмове и манастири от и преди времето на Българското възраждане.

 

Помислили сме и за артистичното развитие на малчуганите. Включени са занимания за тонус на въображението по методите на валдорфската педагогика.

 

Модулите са седмични, за да може лесно да се планира обучението. В края на заниманията всяка събота се организира забава с музика и танци. Най-добре представилите се деца получават малко подаръче с лакомства за затвърждаване на мотивацията.

 

Погрижили сме се също така за всички участници, които имат специални диетични нужди. Детето ви страда от алергия, или пък е вегетарианец? Не се тревожете – просто споделете с нас, докато уточняваме подробностите при подготовката на престоя.

 

За да дойде на лагер, мъничето има нужда да има само добри лични хигиенни навици – ставане сутрин, обличане, миене и къпане,  желателно е да извършва тези дейности самостоятелно. Оттам нататък ние ще се погрижим за всичко останало – прането на дрехите и спалното бельо ще се извършва навременно от камериерки. Нашите помощник-учители ще ги взимат сутрин от стаята и ще се уверяват вечер, че си лягат навреме.

 

Снимки: LuckyKids.bg

 

Коментари

Коментара

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар