На Острова може да се събират до 6 души, над 8500 случая на заразени във Франция

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Великобритания съобщи за 2659 нови случая на зараза с коронавируса за денонощие, предадоха световните агенции. За четвърти пореден ден новите случаи на зараза превишават 2000.

Осем души с коронавируса са починали за денонощието, допълва БТА.

Общо случаите на зараза в страната възлизат на над 355 000, а леталните случаи са 41 594.

“Заради нарастването на случаите на зараза бяха въведени нови ограничения на социалните събирания, които може да са в сила за повече от две или три седмици”, каза Крис Уити, главният санитарен инспектор на Великобритания.

Сред новите мерки, оповестени от премиера Борис Джонсън, е ограничаване на събирането на хора от различни домакинства до 6 души.

Джонсън изрази надежда, че някои аспекти на нормалния живот в страната, ще могат да се върнат до Коледа.

Новите ограничения не касаят училищата и офисите и ще бъдат и по-малко строги при провеждането на погребения, сватби и някои спортни прояви. Магазините, хотелите и ресторантите ще могат да приемат над 6 клиенти, но при условие че всяка група посетители няма да надвишава тази бройка.

Италия съобщи за 1434 нови случая на зараза с коронавируса за последното денонощие.

Общо случаите на зараза от началото на пандемията в страната са 281 583. Починалите от COVID-19 общо в страната са 35 577, като за последното денонощие жертвите са 14.

Италия се готви да отвори училищата на 14 септември. Експерти твърдят, че, за да се спре разпространението на епидемията в образователния сектор след отваряне на училищата, ще са нужни до 400 000 теста на ден.

Франция съобщи за 8577 нови случая на зараза с коронавируса за последното денонощие. Починалите са нараснали с 30 за последните 24 часа до общо 30 794, предаде Ройтерс.

Общият броя на случаите на зараза в страната възлиза на 344 101.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар