На рождения си ден в кома с тежък Covid: Пациент дари заплатата си на лекарите, които го спасиха

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Благодарен пациент дари на разградската болница цялата си заплата, съобщава NOVA.

Мъжът е лежал 34 дни в COVID отделението на болница „Св. Иван Рилски“. Бил е в кома, наложило се е два пъти да бъде интубиран. И шест месеца по-късно, след като се е възстановил и отново е тръгнал на работа, решил да направи жест към медиците.

Атанас влязъл в болницата през март с диагноза COVID. Състоянието му се влошило. Не помни голяма част от престоя си там.

„Аз имам спомен една седмица преди да вляза в болницата – как вдигнах висока температура, нищо повече. само една температура, а това, което ми казаха медиците, че съм имал диабет, новооткрит диабет, който може би е влошил нещата“, обясни той. Борбата за живота на Атанас продължила повече от месец. Борил се, заедно с целия екип на интензивното отделение.

„Преживяхме изключително труден момент цялото семейство. Аз, двете ни дъщери, той една значителна част от всичко не си спомня, но ние си спомняме много добре“, казва съпругата на Атанас – Теодора. Спомнят си, че Атанас посрещнал 47-ия си рожден ден в кома. Единственото, което дъщерите му можели да направят за него, било да му нарисуват картичка.

И докато семейството разказва за преживяното, началникът на интензивното отделение в разградската болница д-р Георги Кулишев едва успява да отдели време за среща с нас. Защото всяка минути му е ценна. Между живота и смъртта в този момент на апаратна вентилация са десет души в интензивно отделение. Лекарят не крие, че понякога, както и по време на лечението на Атанас, е имало моменти, в които е губел надежда.

„Слагам си ръката на сърцето – доброто да води към добро. Тези хора ще направят нещо добро с това ,което аз направих за тях, защото те освен за мен, се грижат ежедневно за хората тук. Те дават убийствени смени. Надявам се ако съм първи, да не съм последен“, пожела си Атанас.

„Това за нас е много сериозна морална награда, подкрепа и морално признание за нашите усилия“, добавя д-р Кулишев.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар