На Фалирала държава! Фалирала американска компания ще и доставя ядрено гориво…

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Лудостта на Бойко Борисов няма край, но когато говориш от името на министър председателя на България, поне малко да се замисляш май трябва според премиерът ни АЕЦ “Белене” можела да се захранва от американската “Уестингхаус” ето какво още написа по въпроса писателя Добри Божилов автор на бестселъра “Задругата” по темата:
 Едва ли може да ни изненада нещо в скудоумието на властта. Може само да ни забавлява. “Така и поредното “инженерно решение” на премиера, който се опитва да превърне АЕЦ “Белене” в някакъв хибрид – с руски реактор, американска турбина и американско гориво. Това последното е най-абсурдно, защото Бойко каза, че “може да доставяме горивото от Уестингхаус”.
Въпросната компания обаче бе въведена в процедура по фалит още през 2017 г. АЕЦ “Белене” още не се строи, следователно ще е готова не по-рано от 10 години от тук напред.
До тогава “Уестингхаус” ще се изучава само в учебниците по история. Извън тази поредна премиерска глупост, добре е да припомним и история. Чехия опита да ползва американско гориво в руски реактори, и за малко да предизвика катастрофа. Наложи се спешна намеса на руски екипи.
Идеята на Чехия беше “диверсификаия” на енергийните доставки, но тя претърпя пълен провал. Въпросът с горивото може да застраши и самото изграждане на АЕЦ. Големите корпорации осигуряват финансиране, защото после си осигуряват клиент за 50-60 години напред. Не е ясно руските пари, готови да достроят “Белене”, дали ще ги има, ако ще ползваме американско гориво.
Същото би направила и всяка американска компания в обратна посока. Това е нормална бизнес практика. Единственото хубаво е, че всичко около Бойко е една голяма шега, и не следва да приемаме приказките му сериозно.
Разбира се, може да помислим и до кога България ще търпи подобен клоун да я представя пред света…”
източник: https://xaknewsbulgariabg1.blogspot.com/2019/11/blog-post_65.html

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар