На 10 ноември Apple ще покаже 13″ MacBook Air, 13″ MacBook Pro и 16″ MacBook Pro

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Apple най-после обяви ноемврийското си събитие, на което по всяка вероятност ни очакват анонси от категорията на компютрите, при това не просто поредните модели Mac, а първите със собствени процесори Apple Silicon. Оказва се, че на 10 ноември ще видим не само 13″ MacBook Air и 13″ MacBook Pro, но и ъпгрейд на 16-инчовия MacBook Pro, съобщава Марк Гърман от Bloomberg. 

И понеже Гърман рядко греши, когато става дума за новини около Apple, съм склонен да му се доверя. Според него Apple ще покаже тези три нови лаптопа, при които няма да има ключови промени по дизайна, независимо че дават началото на нова ера в портфолиото компютри на компанията.

Припомням ви, че Apple използва процесори Intel от 2006 г. насам, но сега започва преход към собствени решения, защото най-големият чипмейкър в света започна да изостава технологично, а това неминуемо се отразява и на каталога на Apple.  

Според Bloomberg новите машини ще се базират на чипа Apple A14, който се използва от най-новите модели iPhone 12 и iPad Air. Вътрешните тестове на Apple са показали по-голяма енергоефективност спрямо Intel, което означава, че тези нови модели MacBook ще имат значително по-дълъг живот на батерията. 

Компютрите ще са оборудвани още със собствени графични чипове и процесори за машинно самообучение, пише Гърман. 

След като тази есен започне прехода от Intel към Apple Silicon с лаптопите MacBook, след това компанията от Купертино вероятно ще покаже и версия на разработваните в момента настолни модели iMac и Mac Pro със свои процесори. Инженерите на Apple подготвят Mac Pro с подобен на актуалния днес модел дизайн, само че с два пъти по-компактни размери. 

Това със сигурност е най-вълнуващото от многото онлайн събития на Apple тази година, като се надявам новите машини да са наистина по-добри и с по-висока производителност спрямо своите предишественици с Intel. Изключително интересен е и въпросът с цените – дали ще бъдат запазени на същите нива или ще слязат надолу, след като основната част от хардуера на устройствата се произвежда от самата компания. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар