На 10 януари 1944 г. англо-американските въздушни сили бомбардират София

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 10 януари 1944 г. англо-американските въздушни сили бомбардират София. Това не е единствената атака, но е най-бруталната. Атакувани са цивилни сгради и мирни граждани. Общата равносметка от англо-американските бомбардировки е помрачителна.

Градът и околностите са нападнати 11 пъти. Пуснати са общо 45 265 фугасни и запалителни бомби с тежест 4300 тона. Част от тях са със закъснител, за да избухнат по-късно, когато хората са напуснали скривалищата.

Съюзническите самолети хвърлят избухливи писалки, часовници и детски играчки, които убиват и осакатяват деца. Загиват 2477 души, от които 99% са цивилни граждани. Сринати са 12 568 частни и обществени постройки, а това е 1/4 от сградния фонд на столицата. Материалните щети се оценяват на колосалната сума от 24 милиарда лева.

На американските летци, извършили тези деяния срещу България, днес в София има паметник. И за разлика от съветския, родните управленци не са тръгнали да го демонтират. Въпреки, че в битката срещу тях умира българският герой Списаревски. Не просто умира, а се жертва!

Вероятно това се дължи на факта, че към момента ние сме част от военния съюз НАТО. Ккойто под паравана на сладки приказки за защита и взаимопомощ, се използва за удари на САЩ срещу други суверенни държави, дори и без обявена война.

Маневри в Близкия Изток, с цел американски контрол над ресурсите на Ирак, Афганистан, Сирия и др. Бомбардировки над Югославия и подпомагане на последващо етническо прочистване на сърби. И подкрепа към Израел, която в момента извършва геноцид в Газа

Масови убийства, извращения и наглост от най-висок клас. Чиста проба тероризъм на държавно ниво. И няма изгледи това да се промени. Дори и след разкритията на Уикилийкс, доброто и злото продължиха да се разглеждат като фалшиви холивудски категории.

Преследвани са онези, които разкриват истината, а не убийците. Съдбата на Асандж е яркият пример в това отношение. Само истината може да ни освободи!

Тодор Беленски


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Екипът на informiran.net не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна. Политика за поверителност