На 81 г. след битки с Айк, инсулт и рак Тина Търнър слиза от сцената завинаги

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Легендарната певица Тина Търнър се оттегля от сцената на 81-годишна възраст. Тя обяви това за първи път още през 2000 г. на огромен концерт в Цюрих. Тогава певицата заяви, че е на сцената вече 44 години и смята, че е време да се оттегли. Миналата година обаче тя направи дует с известен диджей и много от феновете коментираха, че тя се завръща.

 

Скоро обаче излезе документален филм, който се казва „Тина”. В него тя обявява, че се оттегля от сцената завинаги и разкрива най-съкровените си моменти и най-мрачните периоди в живота си.

 

Търнър е имала изключително трудно детство. Разказва, че е била нежелано дете и не е получила достатъчно любов от родителите си. Когато била на 3 години, те заминават да работят в друг щат и я оставят на грижите на крайно религиозните й баби.

 

По-късно тя се събира с родителите си. Когато е била на 12, майка й и баща й са се карали постоянно, стигало се е и до физическа саморазправа и в крайна сметка майка й се изнася.

 

Бащата на Тина Търнър се жени за друга. Тина става свидетел на крайности, включително и това как мащехата й напада баща й с нож. Той я напуска, а Търнър започва да живее при различни роднини.

 

На 16 години тя заживява с майка си. Една вечер попада в клуб, в който свирят „Айк Търнър и Кралете на ритъма”. Търнър е запленена от изпълнението им. Една вечер не издържа, качва се на сцената в паузата, взима микрофона и буквално смайва всички с таланта си. Групата я харесва и й предлагат веднага да стане част от нея.

 

„Нямах добър живот“, казва 81-годишната Тина Търнър, правейки равносметка на пътя си,  „Хубавото, което ми се е случило, не е достатъчно, за да балансира лошото. Имах изпълнен с насилие живот и няма как да преинача този факт. Това е реалността, това е истината. Някои хора ми дават за пример славата, концертите ми, обожанието на феновете, музиката“, казва още Тина във филма изповед, продуциран от Sky, в който откровено описва живота си без да спестява и най-черните страници от него.

 

И наистина множество лични драми бележат живота й. През 2013 г. Тина преживява инсулт, а три години по-късно е диагностицирана с рак на дебелото черво. Страхувайки се от химиотерапията, певицата решава да бъде лекувана с хомеопатия. От това здравословното й състояние само се влошава и тя развива бъбречна недостатъчност – бъбреците й работят едва с 20% от капацитета си. Съпругът й Ервин й дава единия от бъбреците си. През 2018 г. първородният й син Крейг се самоубива на 59 години.

Източник: epicenter.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар