НБА задължи играчите да се ваксинират! В противен случай остават без заплата – Спорт

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В НБА не искат да допускат повече глупави решения. След всички противоречия около ваксинацията тези дни, от асоциацията дадоха ясно да се разбере, че всеки един баскетболист, който пропусне определени мачове от сезона, защото не е ваксиниран, няма да получи съответната част от заплатата си.

Това е нещо, което би се случило, когато играчите не спазват местните разпоредби, като Кайри Ървинг или Андрю Уигинс, съгласно законодателството на Ню Йорк и Сан Франциско. Това обаче няма да повлияе на Брадли Бийл от Вашингтон.

И какво означава това за Уигинс или Ървинг по отношение на заплатата? Те няма да получат поне 300 хиляди долара на всеки мач, в който не вземат участие.

НБА не успя да постигне споразумение с Асоциацията на играчите за налагане на ваксинацията сред тях, лигата беше принудена да се оттегли и да даде да се разбере, че загубата на заплатата ще бъде пълна, ако съответните баскетболисти не могат да играят в конкретен мач.

Наскоро НБА отхвърли молбата на играча на Голдън Стейт Андрю Уигинс за освобождаване от ваксинация по религиозни причини.

В същото време Кайри Ървинг пропусна срещата с медиите за Бруклин Нетс заради коронавирусни протоколи и отказа да сподели ваксинационния си статут, което може да го спре от участие в домакинските срещи на „мрежите“ от новия сезон.

„Бих искал да запазя това за себе си. Знам, че ще бъда там всеки ден без значение какво става. Ще бъда на линия за съотборниците ми като един от лидерите на тима. Знам, че концентрацията трябва да бъде на максимално високо ниво и без неща, които да ни разсейват. Това е последното нещо, което исках да създам – още повече неща, които да ни разсейват“, каза той.

Ървинг се присъединява към увеличаващ се списък от баскетболисти в Лигата, включително Брадли Бийл от Вашингтон Уизардс, Джонатан Айзък от Орландо Меджик и Андрю Уигинс от Голдън Стейт Уориърс, които вече обявиха позицията си „против“ или изразиха огромно колебание относно ваксината.

Ървинг не посети медийния ден поради новите коронавирусни правила на Ню Йорк. Според нов закон, гласуван през август, професионалните атлети, които играят на закрито, трябва да бъдат ваксинирани, в противен случай могат да пропуснат домакинските срещи по време на сезона.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар