Милена Славова

„Неам нерви” за лицемерие и позьорства!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Преди около трийсетина години бунтарката рокаджийка Милена Славова изпя парчето „Неам нерви”, станало емблематично за жаждата за промяна и нов обществен път тогава. Певицата присъстваше на всички значими политически митинги и протести, стана любимка на стотици хиляди българи, несъгласни да живеят в стария обществен режим. Днес певицата на революцията тогава е обвиняема по искане на гей организации, зародили се в резултат на революцията за демокрация. Така Милена стана ярка илюстрация на онази теза, че революцията изяжда собствените си деца.

Днес беше поредното съдебно заседание по делото, заведено преди време срещу Милена Славова.

Дали тя наистина е обидила, или просто е изразила свободно своето мнение, както го направи още преди три десетилетия по площадите, ще се произнесе съдът.

Така е в правовите държави. Съдът не бива да се влияе от общественото мнение, защото както е казал един умен човек, когато улицата влезе в съдебната зала, правото излиза от там.

Думата ми тук и сега е за дразнещото двуличие, което някои неправителствени организации демонстрират без грам свян. Те напълно свободно демонстрират омраза, обиди и нетърпимост на свои изяви. Но изглежда категорично не понасят някой да противоречи на тезите им, които са доста спорни дори от научни гледни точки. Това е дразнещо двуличие и позьорство.

Примерно, водят дела срещу Милена, обаче пускат в мрежите снимки на гол човек със забит български национален флаг отзад. Това не им се струва обидно, нищо че поругават националните чувства на хиляди свои сънародници!

Мога да припомня още такива случаи, споделени от пострадалите от агресията на гей общността. Например преди две години “Koncept Space” в центъра на София млад човек обезглавяваше снимки с нож в т.ч. на един от младите представители на групата на Европейските Консерватори и Реформисти в България Кристиян Шкварек, късаха ги и ги заливаха с червена боя. Има клипове в мрежата за това изпълнение.

Като  хетеросексуална и консервативна почитателка на семейството между мъж и жена,аз имам приятели с различна сексуалност, но това по никакъв начин не ни пречи да си общуваме през годините без да се обиждаме. Те не демонстрират по улиците, за да натрапват своите предпочитания в леглото, защото са деликатни, възпитани, интелигентни и знаят, че е върла простащина на публични места да се обсъждат пари и секс.

Днес в това напрегнато време повече от всякога имаме нужда от толерантност и разбиране помежду си. Като един неуморен оптимист все се надявам, че хората могат да не се обиждат и мразят по повод и без повод. Преди време, през 1993 година, имах удоволствието служебно да разговарям с тогавашния правосъден министър Петър Корнажев – Висок човек, страхотен юрист и ерудит. Та той в разговора каза: моето момиче, ако хората можеха да се разбират помежду си, нямаше да има смисъл от закона, от нас, неговите служители.

Жалко е, че вече няма политици като него. И че за съжаление  думите му оттогава до днес са винаги актуални.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар