Небалансирани чакри: 3 признака | Rozali.com

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Чакрите управляват нашето емоционално, физическо, умствено и духовно състояние, ето защо техният баланс е толкова важен. 3 признака показват, когато тези енергийни възли не са балансирани.

Небалансирани чакри: 3 признака
 © iStock

На санскрит „чакра“ означава колело. Ето защо може да приемем, че чакрите са енергийни колела, намиращи се в тялото на всеки един човек. Техният баланс е изключително важен, дори да не го осъзнаваме. Основните чакри са общо седем на брой. Когато липсва енергийно равновесие в тялото, могат да възникнат сериозни проблеми.В случай, че чакрите не са в баланс, човек може да стане раздразнителен, изтощен, с променящо се настроение или просто да се чувства некомфортно като цяло. Има някои признаци, които подсказват липсата на баланс на чакрите. Това може да се подобри чрез медитация и йога практика – дейности, които позволяват да се освободят и преодолеят блокажите.


Признаци, показващи дисбаланс на чакрите:

Въпреки, че нищо сериозно не се случва, усещате, че всичко се разпада

Небалансираните чакри могат да предизвикат чувство на безпомощност – сякаш всичко около вас се разпада, дори да няма съществени проблеми. В този случай е добре да опитате да разберете коя или кои чакри са засегнати, за да може да работите върху тях.

Добави описание

Постоянни допускате малки грешки

Ако вашите чакри не са балансирани, може да започнете да допускате много по-често грешки, дори и малки. Всяка такава грешка обаче приемате с голямо разочарование, а това започва цикъл, от който става все по-трудно да се измъкнете. Трудно намирате спокойствие и лесно се разочаровате от малките пречки.

Разболявате се без причина

Състоянието на вашите чакри могат да повлияят върху начина, по който се чувствате като цяло. Ако се разболявате безпричинно, изтощени сте или пък имате болки в тялото, това може да се дължи на небалансирани чакри. Например, в случай, че имате чести болки в гърлото, насочете вниманието си към своята гърлена чакра. Вероятно тя има нужда от балансиране.

Прочетете още:

Чакрите – извор на енергия

Аурата – какво трябва да знаем?

8 признака за пробуждането на Кундалини във вас

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар