Небезня

Небензя пред ООН: Специалната операция ясно показа, доколко цинични и престъпни могат да бъдат действията на представители на властта в Киев, въоръжените сили и особено националистическите формирования на Украйна

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Предлагаме на вашето внимание откъс от изказването на Постоянния представител на Руската Федерация Василий Небензя на заседанието на Съвета за сигурност на ООН по темата „Защита на цивилните в условията на въоръжен конфликт“:

🗣 „Специалната операция ясно показа, доколко цинични и престъпни могат да бъдат действията на представители на властта в Киев, въоръжените сили и особено националистическите формирования на Украйна. Руската страна и авторитетните неправителствени организации внимателно фиксират престъпленията на Киев. Поемане на отговорност е само въпрос на време.

При това САЩ и съюзниците им не само затварят очите на престъпленията на Киев спрямо мирното население, но и сами са съучастници в убийствата на цивилните. Обстрелите на мирни градове в Донбас се извършват от гаубиците, които се доставят от Вашингтон.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) редовно се разполагат в училища и болници. Като пример мога да посоча болницата в Лисичанск, където във втори и трети етажи са били поставени картечници на ВСУ, още Харковска детска болница, Харковска градска болница №3, Централната болница на гр.Волноваха. Този списък можем да продължаваме и по-нататък. Всеки ден ВСУ обстрелва собствените си граждани. Имаме много свидетелства за това. Все още се учудваме на отношението на украинските власти към собствените си сънародници“.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар