Невероятното пътешествие на котарака Лазаръс

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Невероятното пътешествие на котарака Лазаръс

Снимка: The News & Observer

Изчезналият котарак Лазаръс пропътувал над 1100 километра, за да се завърне у дома в щата Илинойс, след като по незнайно как се озовал в Северна Каролина, съобщава агенция ЮПИ, цитирана от БТА.

Мади О’Берн се натъкнала на бяло-сивия писан на прага на дома си в град Роли в Северна Каролина. Тя съвестно проверила дали котаракът не е на някой съсед, но никой не го припознал. Тогава Мади и приятелят й го занесли на ветеринар. Когато докторът разчел данните от микрочипа, оказало се, че това е Лазаръс на стопанина Рон Финлиот от Илинойс.

След като разбрал, че домашният му любимец е открит в друг щат, Рон веднага се качил на автомобила и шофирал почти 24 часа, за да си то прибере. Стопанинът бил безкрайно благодарен на двойката, че си е направила труда да подслони котарака и да се свърже с него по телефона.

Г-н Финли и досега не може да си обясни как любимият му компаньон се е озовал в друг щат. Той предполага, че след като много от неговите съграждани ходят на лов за елени в Северна Каролина, Лазаръс без да иска се е озовал в някой от техните джипове. Пътешествието на котарака и досега си остава загадка.

“Самият аз често го питам как е изчезнал, но той ми отговаря лаконично: “Мяу”, казва Рон Финли.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар