Невероятно: България отново е на ПЪРВО място в плановете на Русия! Владимир Путин отново ни дава ШАНС!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има няколко варианта за маршрута, през който трябва да мине продължението на газопровода „Турски поток“, който ще захранва с природен газ цяла Югоизточна Европа.

„Има различни варианти за маршрута, заяви руският министър на енергетиката Александър Новак в интервю пред телевизия „Русия 24“. Но, продължи руският енергиен министър, цитиран от dir.bg , за нас в момента, най-приоритетното направление е безспорно направлението през България и Австрия“.

Единият вариант е през Гърция и Италия. Другият път за доставка на руския природен газ е от Турция до България и после до Сърбия, Унгария и Австрия.

Александър Новак заяви още, че строителството на газопровода върви по график. Според неговата прогноза, той ще започне да работи след около година и половина. Тоест, през пролетта на 2020 г.

„Сега усилено се работи по ремонта и разширението на газотранспортните системи в тези страни. Но за нас безспорен приоритет е направлението през България и Австрия“, завършва Александър Новак.

Какво означава това изявление на руския министър на енергетиката?

Ами на първо място означава, че Русия и Владимир Путин отново ни дават шанс да се върнем в голямата енергийна игра. Да получаваме стотици милиони евро годишни транзитни такси. Да разкрием нови работни места.

Нещо повече. Това означава да възстановим приятелските и взаимноизгодни отношения с мощната Руска федерация, което ще ни даде възможност да започнем постепенно да изплуваме от огромната икономическа и демографска кризи, в които е потънала нашата страна. Защото привидната „стабилност“ в момента, се дължи не на реалната икономика, а единствено на непрекъснатите заеми, които Борисов взема от Международния валутен фонд. Както и на непрекъснатото повишаване цените на всички стоки и услуги в България.

Но това не може да продължава до безкрай. Ще дойде момент, когато никой вече няма да ни дава заеми. И тогава ще изпаднем в същата дългова криза, в каквато се озоваха гърците. И тази дългова криза ще ни довърши като народ и като държава.

Владимир Путин и Русия знаят прекрасно това. Ето защо, те още веднъж ни протягат братска ръка за помощ. Понеже ако възстановим приятелските си отношения с нашата велика славянска посестрима Русия, ще участваме не само в голямата енергетика на европейския континент. Ще имаме достъп до грамадния руски пазар. Ще имаме АЕЦ „Белене“. И икономиката ни ще тръгне бързо нагоре.

Има и още нещо. Ако руският газопровод, който трябваше да бъде Южен поток, но заради Борисов стана Турски поток, мине през България, това ще даде възможност на Русия да ни защитава от всякаква военна заплаха. От мигрантските вълни. От коварните козни на ЕС и САЩ.

И, което също е много важно, с Русия зад гърба си, нашата страна няма да е длъжна да изпълнява убийствените заповеди на глобалисткия Запад. И постепенно ще върне своя суверенитет. И ще може да взема решения, които са в полза на България. А не, както сега, безропотно да изпълняваме заповедите на Брюксел. Които само ни убиват.

Но, газопроводът може да мине през България, а може и да не мине през нашата територия. Въпросът е дали Борисов най-накрая ще събере смелост да се обърне за помощ към Владимир Путин и Русия. Както направиха Сирия и Северна Корея. Както Сърбия се опитва да направи. Както нашият народ с цялата си душа иска да направи.

Така че всичко отново е в наши ръце. Трябва да осъществяваме все по-засилващ се натиск върху Борисов и правителството, за да ги принудим да възстановят приятелските отношения с Русия. Иначе ще загинем.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Невероятно: България отново е на ПЪРВО място в плановете на Русия! Владимир Путин отново ни дава ШАНС!

Вашият коментар