Невероятно: Ето как великите руските Въздушно-космически сили и специалисти помагат на хората в Италия!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Военнотранспортни самолети от Русия доставят диагностично оборудване и материали за борба с коронавируса в италианската военновъздушна база Пратика ди Маре, на 30 км югозападно от Рим.

Това съобщиха медиите в Русия. В момента руски военни съвместно с италианските си колеги подготвят техниката за извозване до Бергамо, където ще работят специалистите от Русия.

Руската военна авиация и Въздушно-космическите сили на Русия доставят в Италия екипи вирусолози и медицинско оборудване след като руският президент Владимир Путин разговаря в събота с италианския премиер Джузепе Конте и потвърди, че Москва е готова да предостави на Рим необходимата помощ.

По-специално, това са предпазни консумативи, мобилни комплекси за дезинфекция на площи и превозни средства, медицинско и друго оборудване, също и лекарски екипи за практическо съдействие на италианските медици в най-пострадалите райони, уточнява dir.bg.

В понеделник военното ведомство в Москва съобщи, че в Италия са прехвърлени близо 100 руски военни медици и експерти епидемиолози от министерството, както и 8 екипа от лекари и обгрижващ персонал.

Тази помощ е жест на добра воля, който Москва нарече „От Русия с любов“. Запитан дали Русия очаква Италия да върне жеста, като се опита да накара ЕС да вдигне наложените на Москва санкции заради Украйна, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков окачестви идеята като абсурдна.

„Не говорим за никакви условия или сметки, или надежди в конкретния случай“, категорично каза той.

Руски военни самолети доставят помощ на Италия, а не някакви условия.

„Самата идея за отмяна на взаимните санкции, разбира се, заслужава внимание. Сега, когато се сблъскваме с толкова напрегнат момент от гледна точка на международната икономическа конюнктура, от гледна точка на конюнктурата, свързана с цените на енергоносителите, с толкова провокационен фактор като коронавируса, разбира се, подобни ограничения само влошават ситуацията“, посочи говорителят на Кремъл.

Той подчерта, че „тук всичко зависи от известни столици“. „Не ми е известно подобни едностранни стъпки да се подготвят и ми е известно, че това се смята за целесъобразно“, отговори говорителят на Кремъл на въпроса дали Москва може първа да отмени контрасанкциите.

Припомняме, че в руската армия има войски за радиационна, химическа и биологическа защита (РХБЗ). Тази структура е създадена за ликвидация на последствията от употреба както на оръжия за масово унищожение, така и за лечение при епидемии и вируси, които могат да поразят руските войски на фронта.

„В Италия изпращат хора, които преди няколко години са се борили с епидемията от ебола в Африка. Това са хора с опит в работата в кризисни и стресови ситуации“, каза бившият военен анализатор Дмитрий Сафонов.

Според него, специалистите носят със себе си най-новото медицинско оборудване, демонстрирано на военните салони „Армия 2018“ и „Армия 2019“ в Подмосковието.

„Освен Русия, структури, подобни на РХБЗ, имат само САЩ и Великобритания. Американците и британците в момента се занимават с лечението на болните в своите региони. А тъй като в Русия ситуацията с коронавируса не е толкова критична, както в Европа и САЩ, можем да помогнем на нашите приятели зад граница“, добави анализаторът, цитиран от blitz.bg.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар