владимир путин

НЕВЕРОЯТНО ЧУДО от последните минути: Официална СОФИЯ застана на страната на РУСИЯ! ПУТИН възражда ЮЖЕН ПОТОК за България!

България, Главните новини, Икономика
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За пръв път от 25 години насам, официалните институции в България застанаха на страната на Руската федерация по въпросите на така нареченото „антимонополно“ дело, което Европейската комисия влачи вече пета година.

С две думи, претенциите на ЕК са, че не можело производителя на природен газ или нефт/в случая Русия/,  да бъдел и доставчик на тези енергийни суровини.

Въпросът, който възниква веднага е защо толкова „справедливата“ Европейска комисия не мери всички с един и същ аршин. Понеже и САЩ са хем производител, хем доставчик на газ и нефт/или поне се опитват да бъдат/,  но никой от Брюксел и дума не обелва по този казус.

Очевидно е, че само на Руската федерация не е разрешено да развива свободно търговия със своите ресурси. И това го казва Запада, който си изприщи устата да натяква на всички за тъй нареченото „свободно движение“ на хора, стоки и капитали в Европа.

Само че това се отнася не за всички хора, стоки и капитали, а само за западноевропейските такива. Защото  „антимонополното“ дело, което Еврокомисията заведе срещу РФ, на практика означава Русия да произвежда нефт и газ, но да не си го продава САМА, а да го даде на западни фирми, които да го продават и естествено да   ПРИБИРАТ  печалбата.

Както и да е, изведнъж и съвсем неочаквано за Вашингтонските кукловоди, се оказа, че българските официални институции – Президентство и Министерски съвет, заедно със заинтересуваните в енергийния сектор български фирми, заеха страната на Русия, подкрепяйки предложенията на Газпром по тъй нареченото „антимонополно“ дело. Макар че това  измислено „дело“ на практика си е  АБСОЛЮТЕН  шантаж, който „чистата, неопетнена и единствено справедлива“ брюкселска „комисия“, упражнява, съвсем незаконно,  върху Руската федерация.

И този шантаж си има прозрачна цел.  Да спре руските доставки на нефт и газ за Европа, за да може на освободеното място да се настанят САЩ.

Ето това Запада нарича  „свободна“  търговия и „справедливост“. Всичко е справедливо, докато Запада печели от това. Спре ли да печели от някаква дейност, тутакси въпросната дейност става антидемократична, тоталитарна, диктаторска и какво ли още не.

Президентът Радев, обаче,  неведнъж и в Брюксел, и в София каза, че всички санкции и арбитражни дела по отношение на Русия са изключително вредни за националните интереси на България. Президентът потвърди неведнъж, че заради санкциите и забраната да търгуваме свободно с нашия  стратегически партньор Русия, държавата ни се намира на границата на икономическия колапс. И че е въпрос само на две-три години, икономиката и цялата държава да се срутят и да не могат да осигурят  дори най-важните  за населението на страната условия за живот.

Ето защо нашата страна настоява тези „практики“ на самоназначилата се Европейска комисия, да бъдат незабавно прекратени. И  НИКОЙ  да не пречи на страните-членки на Евросъюза да развиват свободно своята промишленост и селско стопанство.

Полша и Литва  вече се обявиха против предложенията на Руската федерация  за регулиране на всички спорни въпроси около доставките на природен газ и нефт в Източноевропейските страни.

И така на практика само нашата страна застана в защита на предложенията на РФ. И за започване на така желания от българския народ,  процес на нормализация на отношенията с великата и братска нам славянска страна Русия.

По този начин ние даваме своята заявка за възобновяване строителните работи по Южен поток, поне в частта, която се отнася за България.

А всеизвестно е, че руският президент Владимир Путин би предпочел целият Южен поток да мине през България, защото територията на Турция е обхваната от етнически и религиозни конфликти. Без да говорим за непредвидимите и често емоционални решения на президента Ердоган.

Целият въпрос е ДАЛИ тази  политика на официална  София ще бъде траен процес или е само начин за извличане на конюнктурни и незначителни дивиденти от РФ?!

Да се надяваме и да се  БОРИМ  за  ТРАЙНА  И  НЕОБРАТИМА  нормализация на отношенията с БРАТСКА Русия.  За да пребъде България.

Източник: Skandalno


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

5 comments

 • Не сте за псуване за трепане сте!
  Но не сме като вас.
  От 44г. до сега руснаците ни разграбват и унищожават.
  Вие обаче продължавате да им лижете задника.

  • От какво те ограбваха, глупако? 29 години от прехода се разпродават активи от соца. /постигнато и с помощта на Русия-тогава СССР/ и няма край, както казва Стоичков в една реклама! А ти идиот миеш чинии и си мислиш че си хванал сорос за шлифера ли? Стой си там глупако! Дано не се върнете защото вече сте с промити мозъци и само вреди носите за България.

  • От какво те ограбваха, глупако? 29 години от прехода се разпродават активи от соца. /постигнато и с помощта на Русия-тогава СССР/ и няма край, както казва Стоичков в една реклама! А ти идиот миеш чинии и си мислиш че си хванал сорос за шлифера ли? Стой си там глупако! Дано не се върнете защото вече сте с промити мозъци и само вреди носите за България.

 • Когато бяхме с Ря хляба беше с купон защото го нямаше. Месо се продаваше веднаж в седмицата-петък.За лек автомобил се чакаше 10-15 години с предварителна вноска.Вско това беше много хубаво,но всички които пишете в този пост не сте го видяли и за това по добре си мълчете и ако сте българи не ставайте адвокати на Ря,защото сте в ЕС.

 • …..може и да се чакаше 10-15 години за автомобил , но живота беше много по хубав и спокоен , работа имаше за всички , хората живееха и пееха . Какво ни даде ЕС – UNA MIERDA . Превърнаха ни в роби , младите бягат в шибаната чужбина за шепа евро , броя на самоубийствата расте с всеки изминат ден , нацията ни се стапя. Къде му е хубавото на сегашното време

Вашият коментар