Невероятно! 2-годишно момиченце с IQ като Айнщайн (ВИДЕО) – Любопитно

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Малко момиченце от Калифорния се превърна в най-младия член на американската организация на най-интелигентите хора в света МЕНСА, след като демонстрира коефициент на интелигентност (IQ) 146, отреждащ й място сред най-високите 2% от резултатите в страната, информира сп. People, цитирано от profit.bg

За сравнение, средният коефициент на интелигентност на американците е 98.

Изключителният интелект на двегодишната Каш Куест включва това, че тя може да брои до 100, да разпознава всичките 50 щата в САЩ във основа на тяхната форма и местоположение и да разпознава елементи от периодичната таблица по техните символи.

Куест също така се учи да чете на английски и да говори на испански, но вече знае над 50 знака от жестомимичния език.

Майката на Каш Сукхджит Атвал си спомня, че разбрала, че у дъщеря й има нещо специално заради начина, по който научавала нови неща.

 “Започнахме да забелазваме, че тя има страхотна памет. Тя просто научаваше различни неща много бързо и наистина се интересуваше от ученето. Когато беше на 17-18 месеца, тя вече разпознаваше буквите от азбуката, цифрите, цветовете и формите,” разказва Атвал пред KTTV.

Независимо от това колко бързо напредва Каш, Атвал осъзнава, че дъщеря й е само на две години и не иска да я лишава от радостните моменти в детството й.

“Смятам, че основното нещо относно дъщеря ми е да й гарантираме детството и да не оказваме натиск върху нея,” казва тя. “Ние се движим с нейното темпо и искаме да направим така, че да изживее нормално детството си.”

“В края на краищата, тя все още е малко дете. Тя до голяма степен е като всяко двегодишно дете: водим преговори за различни неща, има нервни изблици, но е малко по-различно, защото тя може да разбира малко повече от децата на нейната възраст,” казва още Атвал.

Според теста Станфорд-Бине всеки, който има резултат между 145 и 160, е считан за “гений или почти гений,” докато според теста резултат между 132 и 148 ви нарежда сред първите 2% от хората с най-висок резултат.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар