Невиждано: Политик призова да се гласува за друга партия, сигурна над 4%, за да “не се губят гласове и да не ги открадне ГЕРБ”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лидерът на ПП “Възраждане” направи уникален политически ход, който не е виждан до момента, и има огромен заряд за възвращаемост в бъдеще. Той призова да се гласува за някоя от партиите над 4%, за да не се губят гласове, и да се помага на властта.

 

Този статус във Фейсбук в момента усилено се споделя от целия партиен актив на “Възраждане”. Един остър завой на партията, който обаче може да се отплати супер щедро, ако се стигне след 4-5 месеца до нови избори.

Костадин Костадинов доста искрено признава, че са постигнали много, но че 2% все още са недостатъчни, за да влязат в парламента. Между другото, проучванията от днес ги поставят на около 1,6%.

С тези гласове, които съответстват на 4-5 депутата, реално “Възраждане” ще подпомогне ГЕРБ, които получават гласовете на партиите, непреминали 4%.

“Няма да даря и 1 глас на ГЕРБ. Гласувайте за сигурна партия, Господ ще ни награди следващия път. Не ме интересуват нито партийни интереси, нито субсидия, важното е да съборим Бойко Борисов”, казва Костадинов.

Той действително бележи ръст. На предните избори имаше 1,04%, сега се очертава около 1,6%. Самият той ги нарича 2%, и казва: “Предния път 1, сега 2, следващия път 4%”.

Както изглежда, активът ще последва призива му (след като така усилено разпространяват посланието). Това означава, че “Възраждане” може да падне под 1, или дори под 0,5%, но ще е в експремно изгодна позиция за есента. Без пари, но с много нови избиратели.

До момента не сме имали прецедент политик, участващ в изборите, да призове да се гласува за друг, воден от идеалистични мотиви като “изгонване на мафията”…

Ще чакаме развръзката…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар