Невиждан терор на полицаи срещу хора от „Дунарит“ пред спецсъда, оправадат се с „устна заповед отгоре“ /допълнена/

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Невиждан терор на полицаи срещу хора от „Дунарит“ пред спецсъда.

Униформените се оправдават с „устна заповед отгоре“, предаде репортер на Фрог нюз. Съдът реши, че петимата задържани, които бяха дошли да видят хората, остават в ареста.

От 8 сутринта улица “Черковна” в София бе пълна са полиция. Причина за това нашествие се оказаха 18 души, дошли от завода “Дунарит” в Русе, за да подкрепят финансовия си директор Никола Киров и техен колега-шофьор. Специализираният съд гледа мярката им за неотклонение. Двамата и още трима души, всичките те свидетели по делото КТБ, бяха задържани за пране на пари по показания на Бисер Лазов-основен свидетел на прокуратурата преди повече от два месеца.

 

Оказа се, че полицейската акция и спешната мобилизация на допълнителни сили са само и единствено на основание една публикация в “свинска” медия, която рано тази сутрин съобщава, че се готвят протести пред съда, които са организирани от Емилиян Гебрев и Цветан Василев.

 

В последствие стана ясно, че на хората им е отказан достъп и защото “нямали разрешително за протест”, въпреки обясненията им, че те са тук заради своите близки, а не на протест.

 

Какво разказаха хората от „Дунарит“ може да видите в ИНТЕРВЮ“.

Двете микробусчета са спрени още преди да стигнат дори сградата на специализирания съд, а пътниците вътре са предимно жени. Ченгетата събрали личните им документи и след съставянето на списък ги върнали. Обяснено им е, че има ” устна заповед от горе” за недопускането им до съда. Оказа се, че всички автомобили с русенска регистрация, които се появят на улицата, са спирани и проверявани. В съдебната зала полицията не допусна дори братя и сестри на задържаните с обяснението, че нямат призовка и не са адвокати, което е групо нарушение на човешките права. Всичко това се случва, въпреки, че делото е публично, нещо, което заяви и съдията в залата. Стресираните хора са конвоирани до близко заведение, но достъп в близост до сградата не им е позволен. Бусове, мотоциклети и над 100 униформени пазят, сякаш се гледат мерките на закоравели атентатори. По станцията на полицаите са се чували гневни викове: “Кой пусна бусовете да стигнат до там?”, разказаха жените от завода. Полицаите  питали къде е третият бус,  имали информация, че хората са повече и са подготвени за провокации.

 

Съдът остави в ареста задържаните. Един от магистратите подписа решението с особено мнение.

 

Вижте снимки от улицата пред Специализирания съд, където хората бяха блокирани от многобройните полицаи, като опасни провокатори.

 

.

.

.

.
.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар