Невяна Митева: Трябва да има повече джамии в София–увеличи се броят на мюсюлманите в града

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Напълно подкрепям идеята да се построят още няколко джамии в София, коментира кандидатът на ГЕРБ и ДПС за вицепрезидент Невяна Митева.

“В столицата ни вече има много повече мюсюлмани – както преселили се турци, така и мигранти. Не може на стотици хиляди с тази религия, само една джамия, и тя останало от преди няколко века. Трябва да се построи нова, модерна, голяма, и то на видно място в центъра на София”, добави тя.

Според нея, така ще демонстрираме “религиозна толерантност”, и можем да привлечем инвестиции от арабски шейхове. “Знаете колко пари имат Саудитска Арабия и Кувейт. Трябва да се борим за тях, за да получим инвестиции и висок жизнен стандарт”, каза още Митева. Това му изказване е последователно.

Преди дни тя обяви, че трябва да се сложи край на споровете около “турското робство”, и то да се изтръгне от учебниците, и дори от публичното говорене. Ако стане вицепрезидент, напълно ще го забрани.

Сега на ред е джамията, около която вървят слухове още от времето на кабинета на ГЕРБ.

Невяна Митева последователно се стреми към избирателите на ДПС, и тези в Турция. Те реагират доста позитивно на изказванията му, както личи от форумите и интернет групите им…

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар