Недоволни от решението за отстрела на мечката организират протест на пл. “Независимост” в София – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Недоволни от решението за отстрела на мечката организират протест на пл. “Независимост” в София от 18:30 ч. в понеделник (05.07.2021г.)

“Днес правителството на Република България чрез Министерство на земеделието, храните и горите одобри отстрела на мечката от Белица, въпреки обществената реакция в нейна защита (близо 35000 подписа в петиция) и въпреки мнението на експерти, че нападението ѝ е плод на защитна реакция, а не на целенасочена агресия. Елате в 18:30 пред Министерски съвет, за да изразите протеста си!”, пишат организаторите.

Мечката, която преди дни нападна жена в гората над Белица, ще бъде отстреляна само при последваща агресия от страна на дивото животно. Разрешението е подписано от министъра на земеделието, храните и горите.

До решението за издаване на такава заповед се стигна след искане от кмета на община Белица и след съгласуване с МОСВ, тъй като кафявата мечка е защитено животно, припомнят от пресцентъра на ведомството и уточняват, че разрешението не е присъда, която трябва да се изпълни незабавно. 

Комплекс от превантивни мерки набелязаха институциите, ангажирани с проблема. Освен провелата се среща с местното население Общината вече е забранила около парка за танцуващи мечки и в парка в планината да се оставя открита храна, както и такава да се изхвърля. 

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар