Неизвестен космически обект излъчва радиосигнали от нашата галактика

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През 2018 година астрономите откриват необичаен обект, излъчващ радиосигнали на всеки 18 минути. Това е най-яркият източник на радиовълни, видими от Земята, а обектът действай като небесен фар.

Проучванията на обекта не дават резултат, а астрономите нямат категоричен отговор какво излъчва радиовълните. Учените имат няколко различни хипотези. Обектът може да е остатък от колабираща звезда, плътна неутронна звезда или мъртво бяло джудже, със силно магнитно поле – или може да е нещо съвсем друго.„Този ​​обект се появяваше и изчезваше в продължение на няколко часа по време на нашите наблюдения“, каза в изявление водещият автор на изследването Наташа Хърли-Уокър, астрофизик към Международния център за радиоастрономически изследвания.


„Това беше напълно неочаквано. Беше дори страшно, защото нямаме отговор на въпроса какво е това. А обектът е наистина доста близо до нас – на около 4000 светлинни години от нас. Намира се в нашия галактически заден двор“, допълва Наташа Хърли-Уокър.

Изследователите ще продължат да наблюдават обекта. Най-споделяната хипотеза е, че това е странна магнитна неутронна звезда.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар