Ненадминат! Този човек лиши мафията от 42 млрд. лв. и затова искат главата му

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Служебният министър на икономиката е най-коментираното лице в родната политика през последните няколко месеца. Кирил Петков засегна много интереси на влиятелни и богати хора, което е реалната причина за всички атаки срещу него.

От около месец се разиграва фиаското с гражданството на Петков. Компромат, който се оказа изкуствено скалъпен, тъй като от Канада потвърдиха за отказа от гражданството на Петков, който е дошъл още през април месец тази година.

Днес обаче стана ясно защо толкова много искат да дискредитират министъра на икономиката и да го свалят от поста му. Оказва се, че Кирил Петков е отнел цели 42 млрд. лв. от фирми – абонирани от правителството на Борисов за обществени поръчки.

Петков е спрял 850 кредита от ББР, всеки от които е със среден размер от 50 млн. лв., съобщи самият той по БНР. Простата математика показва, че общата сума на спрените пари е 42 милиарда лева.

Всички тези пари са щели да отидат в нечии джобове по неясни причини, но благодарение на възпитаника на „Харвард“ това не се е случило.

Петков обяви, че атаките срещу него идват от ГЕРБ, ДПС и ИТН, което за него е сигурен знак, че засегнатите лица са именно от тези партии.

Той е имал разговор със Слави Трифонов преди време, в който е била обсъждана съвместната им работа. Впоследствие обаче се оказва, че двамата имат различни идеологии за управлението на България и нейното развитие.

Кирил Петков обяви по БНР още, че на този етап няма да направи партия, защото е служебен министър и желае да остане безпартиен. Въпреки това се очаква той и министърът на финансите Асен Василев да се опитат да вземат властта чрез свой собствен политически проект.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар