Куче

Необяснима жестокост: Собственик на куче го върза и влачи зад колата си (ВИДЕО 18+)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пореден случай на жестоко отношение към животно. Мъж от варненско село беше заснет как тегли куче зад колата си. Видеоклип беше споделен в социалните мрежи и предизвика гневни реакции.

На клипа се вижда как минувачи спират колата, разпитват шофьора за постъпката му и освобождават кучето.

Екипът на БТВ откри стопанина на кучето в къщата му в село Горни Чифлик, докато полицейски екип му съставя протокол за предупреждение. След като кучето е пуснато, намерило пътя към дома си и се върнало.

Жеко Димов обяснява, че планирал да остави кучето като пазач на оранжерия в края на селото, не искал да го нарани. Казва, че прибрал кучето Боби като бебе и оттогава се грижел за него. Сега му било жал за животното и се разкайва за постъпката си.

Междувременно природозащитници възнамеряват да отнемат Боби и да го настанят в приют.

„Ще искаме да го проверим за чип и ако няма, то реално се води бездомно. По закон трябва да бъде чипирано и регистрирано в съответната община“, обясни Тодор Панков от „Animal Hope“ във Варна.

Жеко заяви, че няма да даде кучето.

„Зоополицията в случая би трябвало да се намеси, но реално не го е направила по начина, по който би трябвало. Би трябвало да се изискат документи на този човек за кучето, както и паспорт и чип, че е регистрирано и че е негово. След което да му се търси отговорност за съответното деяние“, обясни Панков.

От варненската дирекция на МВР извършват проверка, но само на база публикувания клип, защото освен свидетелите на пътя и стотиците споделяния в социалната мрежа, никой не е подал сигнал в полицията. Случаят ще бъде предаден на прокуратурата.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар