Неонацисти маршируваха край Дисниленд във Флорида

Неонацисти маршируваха край Дисниленд във Флорида

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Няколко групи неонацисти бяха забелязани да маршируват през изминалия уикенд в Орландо, като една от тях се озова точно пред вратите на увеселителния парк Дисниленд, съобщава msn.com.

Видеоклипове, публикувани в социалните медии, показват как групите, известни като „Кърваво племе“ и „Лига за защита на гоите“, размахват знамена със свастики, докато маршируват през парк в Алтамонте Спрингс, Флорида. Според видеоклип, споделен от щатски законодател, те са чути да крещят „ние сме навсякъде“.Карлос Гилермо Смит, бивш член на Камарата на представителите във Флорида, сподели съобщение в Х (бившата Туитър), в което казва, че демонстрантите вдигат изпъната дясна ръка за поздравя „Хайл Хитлер“.


На 1 септември „Орденът на черното слънце“, друга крайнодясна екстремистка група, която твърди, че е свързана с „Мрежата за арийска свобода“, е видяна да развява свои знамена на портите на Дисниленд.

По-късно членовете на „Кървавото племе“ са били забелязани да се движат в близост до близка магистрала. На журналистката и бивша кандидатка за Конгреса Лора Лумър е било казано от един от членовете на групата, че трябва да бъде „хвърлена във фурната“, като същевременно е крещял обиди по неин адрес.

Очевидно разстроена от поведението на участниците в шествието, тя защити правото им да изразяват мнението си. Тя написа в социалната мрежа Х: „Много неприятно и ирационално поведение. Но моменти като този ни напомнят, че именно за това е създадена свободата на словото. Словото, с което не сте съгласни, също трябва да е свободно. Макар че със сигурност не се радвам на начина, по който ме третираха днес, докато се прибирах вкъщи от следобедните си задачи, това е напомняне, че свободата на словото е много важна и е за всички. В противен случай нямаме свобода на словото за никого.

„Кърваво племе“ и „Мрежа за арийска свобода“ са групировки, които споделят антисемитски, расистки и хомофобски възгледи и дефилират с облекло във военен стил, често тежко въоръжени. „Кърваво племе“ е основана от бившия американски морски пехотинец Кристофър Полхаус.

„Мрежата за арийска свобода“ е тясно свързана с Ку Клукс Клан и е основана от дъщерята на бивш лидер на прочутата расистка група, известен като Великия дракон. „Лигата за защита на гоите“ е антисемитска група, чиито мрежи от членове в цялата страна ѝ помагат да се свързва и да си сътрудничи с други неонацистки групи.

Източник: MSN


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар