Несвършила тази, Медведев предупреди за нова война с Украйна. Било вредно да я има

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много е вероятно да избухне нов конфликт с Украйна, независимо от това кой държи властта в Киев или към коя коалиция в крайна сметка може да се присъедини бившата съветска република, написа заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в своя канал в Telegram, предава  ТАСС.

„Има почти 100% шанс за нов конфликт, независимо какви документи за сигурност подписва Западът с марионетния режим в Киев. И това няма да бъде предотвратено нито от присъединяването на Украйна към ЕС, нито от влизането на тази изкуствена държава в НАТО“, заяви Медведев, който счита, че подобен сценарий е също толкова вероятен след десетилетие или след 50 години.

Той смята съществуването на „абсолютно всяка Украйна“ за изключително опасно за украинския народ. Тъй като отсега нататък, обяснява той, „съществуването на независима държава върху историческите руски земи винаги ще бъде повод за възобновяване на военните действия“.

Ето защо съществуването на украинска държава е фатално за самите украинци, продължава Медведев. „И колкото по-рано осъзнаят това, толкова по-добре“, добавя той. „Те [украинците] са практични хора“ и „ще осъзнаят, че да живеят в голяма, обединена държава, която в момента може би ненавиждат, би било по-добре от смъртта – за тях самите и за техните близки“, заключва високопоставеният служител.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар