Неудържим Григор Димитров донесе нова победа на България на АТП Къп! – Тенис – Мъже

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българската тенис звезда Григор Димитров осигури втора победа за България на новия турнир АТП Къп. Гришо не остави шансове в превъзходството си и за малко над час игра победи първата ракета на Молдова Раду Албот с 6:2, 6:3. Този резултат, гарниран и с успеха на Димитир Кузманов, който по-рано сутринта също спечели своя мач срещу Александър Козбинов с 6:1, 7:5, значеше, че мачът на двойки ще бъде без голямо значение за нашите момчета. 

ПЪРВИ СЕТ (27 минути):

1:0. Българинът стартира двубоя по съвсем различин начин от този срещу Даниел Евенас в предишния кръг. Той изпълняваше отлични начални удари и с форхенд-униър успя да вземе първия си сервис гейм. 

1:1. Молдовецът Албот също успя да вземе своето първо подаване след агресивно поведение от основната линия.

2:1. Димитров направи първия си ас по правата в полето за предимство, но след това направи двойна грешка. С чудесен бекхенд по правата си осигури предимство от 30:15, а след сервис-мрежа стигна до 40:15. Още един ас по дагонала в полето за равенство донесе втория гейм за Григор.

3:1 И ПРОБИВ ЗА ГРИГОР! Той се опита да е по-агресивен на ретур. Елегантно деми воле му заслужи аплодисменти от публиката, а малко след това поведе с 0:30. Албот намери линията с хубав форхенд по обратната права и изравни на 30:30, след което обаче Григор направи грешка от бекхенд и се стигна до 40:30. Чудесна къса топка от бекхенд зад основната линия донесе дюс, а след грешка грешка на Албот от форхенд доведе до първия брейк-бол. Пресилен форхенд на молдовеца и 3:1!

4:1. С почти перфектен начален удар Димиторв не оставяше шансове на съпреника си. Българинът направи втора двойна грешка, но това не се оказа фатално и пробивът бе затвърден.

4:2. Димитров изостана с 30:0. След два неуспешни опита за бекхенд по правата на българина се стигна до втори спечелен гейм от Албот.

5:2. Гришо продължаваше да търси линията с началния си удар, а това затрудняваше молдовеца. Геймът приключи с трети ас по диагонала в полето за предимство.

6:2 И СЕТ ЗА ГРИГОР! След невкаран първи сервис Албот сбърка бекхенд за 0:15, но с много дълбок форхенд по правата изравни за 15:15. Димитров изпълняваше агресивни форхенди и се стигна до 15:30. След отличен бекхенд-ретур се стигна до нови две точки за пробив. С двойна грешка Албот сложи край на първия сет.

ВТОРИ СЕТ (55 минути):

1:0. Благодарение на своя сервис Григор успя да започне по чудесен начин и втория сет. 

2:0 И ПРОБИВ ЗА ГРИГОР! Българинът направи страхотен ретур-уинър от форхенд, но впоследствие сбърка в едно дълго разиграване. Пресилен форхенд в средата на корта даде аванс от 30:15, но после великолепен бекхенд по правата изравни резултата на 30:30. Дълбок бекхенд на Димитров по диагонала принуди Албот да сбърка форхенд и се стигна до брейк-бол. След остър бекхенд Гришо прати топката в краката на излизащия напред молдовец и пробивът бе реализиран след неуспешно воле на Албот.

2:1 И МОМЕНТАЛЕН РИБРЕЙК! Григор направи две двойни грешки на свой сервис и се стигна до 40 равни. Сбъркан форхенд даде предимство на молдовеца. Нова грешка от бекхенд-слайс в средата на корта и пробивът бе върнат.

2:2. С хубав форхенд-ретур по правата на хасковлията му позволи да стигне до 15:15, а след дълбок бекхенд на Димиторв се стигна и до 30:30. Добър ретур от форхенд пак даде предимство на Гришо и се стигна до дюс. След удар в движение с предната страна на ракетата по диагонал на Григор не остави шансове на Албот и се стигна до брейк-бол. За съжаление след грешка от форхенд след продължително разиграване се стигна до нов дюс, а след две неточности от бекхенда на българина геймът бе спечелен от молдовеца.

3:2. Григор направи четвъртия си ас в срещата, но изчезна първия му сервис и се стигна до затруднения в сервис гейма. Стигна се и до брейк-бол за Албот след двойна грешка на нашето момче, но пък нова директна точка от сервис го неутрализира. Най-доброто разиграване в мача до момента бе спечелено от Дичиторв с минаващ форхенд, който не бе срещнат с успешно воле от молдовеца. Грешка край мрежата обаче на Димитров се стигна до дюс, а след хубав първи сервис по диагонала в полето за равенство му осигури ново предимство. Сбъркан бекхенд по правата на Албот даде отново преднина на българина.

3:3. След грешка на  Гришо от форхенд по правата осигури нова изравняване на геймовете за Албот.

4:3. Гритор направи нова чудесна къса топка и отнво си спечели аплодисменти на публиката. Геймът сравнително лесно беше спечелен от хасковлията, който тново поведе.

5:3 И ПРОБИВ ЗА ДИМИТРОВ! Българинът изненада молдовеца с къса топка от бекхенд, а после спечели агресивно разиграване от двете страни на корта, което приключи с форхенд по правата. Стигна се до два брейк-бола чрез намесата на мрежата, а грешка от форхенд на Албот осигури пробива и Григор щеше да сервира за победата.

6:3 И МАЧ ЗА ГРИГОР! Геймът започна с двойна грешка на Димитров, но той изравни след минаващ бекхенд – 15:15. За съжаление обаче нови две двойни грешки от сервис донесоха два шанса на Албот за рибрейк. Два невърнати начални удара по правите обаче и се стигна до дюс. Сбъркан бекхенд обаче на Григор осигуриха още една възможност за пробив за молодовеца. Чудесно воле от задната страна на ракетата донесе нов дюс, а след още един невърнат сервис се стигна си до първия мачбол. Мачът приключи след грешка от бекхенд на Албот! 

Източник: gong.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар