НЕЧУВАНО! ГЕРБ построи 1 км необезопасен път за 14 млн. лева…

Инфрастуктура
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Новият път към Терминал 2 на Летище София не е преминал одит за пътна безопасност.

Експертите са категорични, че са необходими спешни мерки за осигуряване сигурността на пътуване по новия участък на пътя от и за летището, алармира България он еър.

Вливането на автомобилния трафик към бул. “Брюксел” при новоизградения мост към Терминал 2 на Летище София е опасно и се нуждае от ревизия. Според инж. Ясен Ишев липсва ускорителна лента, а знаците и указателните табели в района са недостатъчни.

Проектът за моста, свързващ бул. Брюксел с Терминал 2 на Летище София, е от 2004 година. Оттогава до днес никой не е предвидил изграждането на ускорителна лента за включването в булеварда.

Еднокилометровото трасе струва на Министерството на транспорта близо 14 млн. лв., без да е магистрала, което го прави най-скъпо направеното трасе в България. Макар да приключи с рекордно закъснение и с голямо бързане да отвори баш за европредседателството.

Но на финала на проекта не е направен и препоръчителен одит за пътна безопасност. Според българското законодателство той е задължителен. А не е направен, защото очевидно е изграден не както трябва и не би бил приет.

На новоизградената част от булеварда липсват и елементите, които са сложени в старата част, против заслепяване.
От Министерството на транспорта, което е възложител на обекта и на думи се бори срещу жертвите на пътя, засега остават без коментар.

А в България няма корупция.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар