Нещо става! Ще има арест за още 2 министри

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Последната актуална политическа клюка гласи, че следващите двама арестувани заради водния ад в Перник ще са Регионалният министър Петя Аврамова и заместникът й и Николай Нанков, предава Narod.bg.

След ареста на еко министъра Нено Димов, който е от квотата на Обединени патриоти и по – точно на ВМРО, Красимир Каракачанов определи задържането на Димов като „политическо убийство“ и директно заяви, че за водната криза в Перник е виновна Петя Аврамова, тъй като ВиК дружествата в страната са към нейното министерство. Каракачанов намекна, че това ще бъде установено и от следствените органи.

Никога до сега в съвременната история на страната не е имало такова показно задържане на действащ министър. Който обаче не е от управляващата партия!  Премиерът Бойко Борисов пък нееднократно е казвал, че за никого от ГЕРБ няма да има прошка, ако бъде хванат да извършва престъпления, без значения дали те са умишлени или неумишлени.

Скоро превозвачите поискаха оставката й заради обхватът на тол системата. През лятото пък гръмна скандален чат между Аврамова и кмета на Септември Марин Рачев, в който двамата уговарят ремонт на път срещу гласуване за ГЕРБ.

Нейният заместник Нанков също не е света ненапита.

През 2018-а името му бе замесено в скандал, след като в”Сега” изнесе данни от декларацията му пред антикорупционната комисия, че от 2011г. живее безвъзмездно в апартамента на семейна приятелка в София. Разследване на „Дума” пък изкара на бял свят, че Тодорка Сотирова, която му е предоставила жилището си, е бивша негова съдружничка и е печелила пари от европроетки.

Няма как прокуратурата да не установи, че бившият министър Нено Димов е подписвал документи за отдаването на вода на язовир Студена, които са били по предложения направени от ВиК Перник. Което е пряко подчинено на Петя Аврамова. Тя и Николай Нанков са министри от квотата на ГЕРБ.

Днес за „Тази събота“ адвокатът на арестуваният Нено Димов обясни, че от всичко изложено на вчерашната пресконференция на прокуратурата, единственото, за което е повдигнато обвинение към Нено Димов е във връзка с утвърждаването на ежемесечните графици за водоползването на комплексни и значими язовири.

По думите ѝ министърът подписва графиците, които са изготвени от административни органи. Освен това в дейността са ангажирани множество компетентни и длъжностни лица, допълни тя. Според нея министърът утвърждава графиците и носи политическата отговорност за неблагополучието в даден сектор. „Но да се твърди наказателна отговорност за това, че си се съобразил с предложения, направени от компетентни лица е доста прекалено“, подчерта Лулчева.

Никак не изключено прокуратурата да подпука и заместник министър- председателят Томислав Дончев, предполагат в политическите среди.

Един от ресорите, които са му поверени е именно регионалното развитие и благоустройството. За такъв сценарий намеква и журналистката Анна Заркова в пост на страницата си във Фейсбук.

loading…

„Обществото ни позеленява“ – каза вицепремиерът Дончев. Я! Пък аз си мислех досега, че обществото обеднява, ожаднява, задушава се сред боклуци и смрад, губи свободата си, изпростява, бои се от репресии, омазва се в корупцията на властта, става робско, стопява се и се обезцветява в чужбина немило-недраго.

Но на Дончев, разбира се, трябва да му се вярва, той е шеф №2 на държавата.Чухте ли го? Каза още нещо, от което малко ме хвана страх – че правителството, в което той е ресорен по водата „може да произвежда още резултати“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2 comments

Вашият коментар