Нещо ще става! Извънреден брифинг на здравния министър и НОЩ в МС

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, директори на лечебни заведения и членове на Националния оперативен щаб ще дадат брифинг в 17.00 часа днес в Министерския съвет за представителите на медиите. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Припомняме, че ситуацията в страната с коронавируса продължава да се усложнява. България вече е на първо място по смъртност от COVID-19 в Европейския съюз.

Средно за последните 7 дни смъртността в България е 15 починали от коронавирус на милион население за всяко денонощие, сочи статистиката. В световен мащаб сме на второ място по смъртност на 1 млн. души.

Статистиката е на база данните от събота, когато България обяви 129 смъртни случая за денонощие. Това означава 18,6 починали от заразата на 1 млн. население. В световен мащаб по този показател преди България се нарежда само Северна Македония, където смъртността е 18,8 на 1 млн. население.

Иначе, според цитираната и от нашите експерти статистика, през последните 14 дни най-много смъртни случаи от коронавирус в Европейския съюз на 100 000 души са регистрирани в Чехия – 23,4%, Белгия е на второ място – 22,1%, а на трето място е – България – 17,2%, съобщи министерството на здравеопазването на Чехия.

Следват Полша – 14,3% и Словения – 14%.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар