НЕ ГИ Е СРАМ! На Велики четвъртък БСП честити Възкресение Христово

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или пиари.

Рубриката на “Дневник” “Предозиране” започна със събиране на абсурдите на посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари в хода на предизборната кампания през 2014 г., но продължава и след това с нови сюжети, включително и извън политиката.

 

На Велики четвъртък парламентарната група на “БСП за България” честити от трибуната Възкресение Христово.

В декларация за предстоящите празници, която бе прочетена от депутата Васил Антонов, се казва:

“Изконен е стремежът за възраждане и създаване на по-добри възможности за всички хора и всички страни. Нужно е ние, които водим народа, да възкресим човешкото в душите си!

Тогава трудът ни ще е по-полезен за обществото и за мира между човеците. Светли да са Великденските празници за всички! Здраве и благополучие! Повече доброта и вяра в дните ни! Честито Възкресение Христово!”.

 

“Сега сме в едни от най-важните дни на годината, в които може да се погрижим за душевността си. Това са дните от Страстната седмица, които напомнят за последната от житейския път на Христос на Земята.

Редно е отново да разчетем посланията, отговаряйки си на въпросите: Защо Той изгони търговците от храма, които вместо в дом за молитва го бяха превърнали в тържище и намираме ли аналогия с храма, в който се намираме ние?

Защо Юда продаде учителя си за 30 сребърника и по време на Тайната вечеря извърши предателство, като чрез целувка Го посочи на войниците?!

Защо Христос понесе мъченията и болката, които получи от нас – хората, като отплата за мисията си да помага и да прави този свят по-добър и често с работата си не предизвикваме ли страдание, ние, често с работата си не предизвикваме ли болка на хората чрез последствията от нашите непремислени, а често премислени действия?!”, се казва в декларацията.

 

В нея се посочва, че поука не е взета. “Предателствата и продажбите са част от битието ни. Сякаш свикнахме с тях и ги отминаваме с лекота. Днес, Възкресението – житейското и библейското, не е само след смъртта.

То е надежда, че след всяко зло идва добро, че след всяко страдание има радост, че всеки разкаял се получава прошка и втори шанс. На това ни учат православните ценности. Нека в делниците по-често се обръщаме към тях и ги следваме! Днес живеем в размирен свят.

Световните и регионалните конфликти следват един след друг и са твърде близо до нас. Ние, съзнателно или не, чрез действие или бездействие, сме част от тях”, се казва в декларацията.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар