Не гледайте това видео от спешно отделение на болница в Италия!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Д-р Калоян Йорданов сподели в социалните мрежи видео от болницата в Бергамо. На него се виждат множество пациенти настанени във всяко кътче на болницата, по коридорите, пред тоалетните. Кадрите ни карат да се замислим.

Коронавирусът наподобява грип. Това е продължителна пневмония, която убива стотици всеки ден, споделят лекари в болницата. Италианските лекари се обръщат към всички народи, че ако се отнесат отговорно към препоръките и спазват изолацията, ще имат шанс да избегнат кризисната ситуация, която те самите изживяват.

Хирург в болница в италианския град Бергамо разказа за критичната ситуация в един от най-пострадалите градове от коронавируса в Европа пред репортер на Corriere Della Sera.

Видеото показва коридорите и стаите на отделение, различно от Реанимация. Виждат се множество интубирани пациенти, настанени са във всяко свободно кътче на болницата – в ъглите, в коридора, до вратите и пред тоалетните. Част от тези хора вече не са сред живите.

„Искам да обърнете внимание на тишината – чува се шум само от работата на апаратите… и толкова. Малко е злокобно, нали?“, отбелязват лекарите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар