Не е виц: Майката на Пеевски се разграничи от сина си

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Майката на бившия депутат и бизнесмен Делян Пеевски Ирена Кръстева е възразила срещу включването й в черния списък на санкционираните по Закона “Магнитски”. Тя твърди, че няма нищо общо с господин Пеевски, съобщи финансовият министър Асен Василев днес пред журналисти.

 

След антикорупционните санкции, които САЩ наложиха на Пеевски и на друг известен бизнесмен – Васил Божков, българските власти изготвиха разширени списъци, в които наред с посочените от Вашингтон граждани и дружества са изброени и други свързани с тях фирми и лица. Сред имената фигурира и майката на Пеевски, която през годините бе негов съдружник в медийните му и в други негови бизнесначинания.  Идеята е другите фирми да бъдат предупредени да не работят с “номинираните”, защото има риск санкциите “Магнитски” да застигнат и тях.

Министър Василев не сподели с какво точно е несъгласна бизнесдамата Ирена Кръстева. Той посочи, че се прави проверка, комисия разглежда предоставените от засегнатите възражения документи  и ако се потвърди, че свързаност няма, имената се изключват от списъка.

Комисията, която включва представители на НАП заседава веднъж седмично и разглежда новопостъпили данни, като може да допълва или да изважда от списъка. Василев припомни случая с гръцката  “Интралот”. Тя също бе в първоначалния списък на МФ –  като фирма с участието на хазартния бос Васил Божков, но седмица по-късно бе изключена. “Установи се при проверка, че в Търговския регистър при вписването е била допусната фактическа грешка и Божков неправилно фигурирал като краен собственик”, обясни днес министър Василев. Как стават такива грешки в официална държавна институция, служебният финансов министър не коментира.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар