Не е виц! Транспортния министър твърди, че скандалът с апартаментите бил предизборен с цел да обезличи успеха на ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Скандалът с купените първокласни апартаменти на цени под пазарните от хора във властта е предизборен ход с цел да се обезличат политиките и успеха на партия ГЕРБ. Такава е версията на министъра на транспорта Росен Желязков, изразена пред БНР днес.

“Целта на въздействието в този момент не е г-жа Цачева, а да се наруши предизборната готовност и мобилизация. Затова целият фокус е към г-н Цветанов”, заяви той. Нямало съмнение, че скандалът е свързан с изборите. Целта била да се обезличат политиките и успеха на партията.

В интервю за предаването „Неделя 150“ Желязков прогнозира, че предстоят решения в ГЕРБ:

„Тези решения със сигурност ще бъдат с поглед към въздействието и за обществото като цяло, и за избирателите на ГЕРБ конкретно. Нито премиерът Борисов, нито г-н Цветанов са хора, които ще заметат темата. Не очаквайте тази тема да утихне естествено. Тези решения ще бъдат взети в рамките на партията. Сигурен съм, че ще бъдат публични, отговорни, колективни и колегиални, защото ГЕРБ е показала, че има и опита, и практиките за това“.

Желязков посочи и измеренията, които има скандалът:

„Първо – темата, свързана с правовия ред и законността. Другите измерения, които са всъщност тези с целенасочено въздействие – това е общественото мнение от една страна. От друга страна – това е политическото въздействие в контекста на кампанията, която вече се усеща и се провежда за европейските избори с хоризонт местните избори. Непрекъснато се подклажда естествената непоносимост на българина към политиците по принцип и към темата за имуществени въпроси на политици. Става въпрос за казус, генезисът на който е от 2018 г., а точно сега излиза някак добре подредено. Той повлича правни и политически въпроси“.

Желязков подчерта, че Цецка Цачева е изложила мотивите за оставката си много коректно и ясно. Нейното спокойствие говори за това, че тя има вътрешна и човешка убеденост, каза той и добави мнението си, че тя е достоен човек.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Не е виц! Транспортния министър твърди, че скандалът с апартаментите бил предизборен с цел да обезличи успеха на ГЕРБ

  • Всичките досегашни партии целят власт за лична изгода, кои по-прикрито, кои явно и нагло. Едно е ясно, те всички са престъпници и заслужават само затвор и конфискация на имуществото!!!

Вашият коментар