иван портних

Не е майтап: С крематориум ГЕРБ откриха кампанията във Варна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Варненският крематориум, чиито създатели го определят като най-модерния на Балканския полуостров, беше официално открит, съобщава Дарик.

Той е разположен на терен до гробищния парк в село Тополи. Строителството му започна през пролетта на миналата година , а пътят до завършването му съвсем не бил лесен, признава управителят Кирил Стоянов.

„Построяването на крематориум във Варна в очите на много хора беше само една смела идея, но силната амбиция ни помогна да реализираме нашия проект въпреки трудностите, коитоне бяха малко. В началото това, което започнахме, беше само една мечта, а днес вече е социална отговорност, тъй като мярката за едно модерно и цивилизовано общество, е отношението към неговите покойници. Това, което ние сме изградили, дава възможност на тези, които изпращат близките си, да им отдадат нужната почит в последният им път”.

Варненският крематориум е разположен върху терен от 8,5 дка. Целият процес е напълно автоматизиран.  Използваната технология дава стопроцентова гаранция, че в урната, която получават близките, е единствено и само прахта от костите на починалия

„Сградата се състои от административна част, модерна зала за провеждане на траурните церемонии, зала за раздаване, голямо хладилно помещение и зала за кремиране. Пещта е последен модел от етажен тип с усъвършенствана технология. Технологията гарантира на 100%, че в урната попада единствено прахът от костите на починалото лице. Кремацията отговаря на европейските норми за отделяне на вредните емисии. Нашият проект е фокусиран не само върху пазара, клиентите и техните потребности и предпочитания, но и върху опазване на околната среда и осигуряване на възможност на хората да изпратят достойно близките си в последния им жизнен път”, допълва Кирил Стоянов.

Комплексът на крематориума се допълва и с паркова част. В нея като могили са разположени колумбарийни стени, в които могат да бъдат поставени урните.

Варненският крематориум работи с всички траурни агенции, както и с общинските обредни фирми и предприятия.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар